بررسی فیزیکوشیمیایی آب مزارع پرورش ماهی خاویاری در استان مازندران
کد مقاله : 1571-MVTCONF
نویسندگان
صدیقه محمدزاده *1، پولین شهره2
1پسا دکتری دانشگده دامپزشکی دانشگاه تحصصی فناوری های نوین آمل
2گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
چکیده مقاله
خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب از فاکتورهای اصلی در موفقیت پرورش آبزیان است. مطالعه حاضر به منظور بررسی پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب مزارع پرورش ماهی خاویاری در استان مازندران و مقایسه آن با استانداردهای پرورش ماهی انجام گرفت. بدین منظور در 10 مزرعه پرورش ماهی خاویاری در استان مازندران پارامترهای دما، PH، سختی کل بر حسب 3Caco، اکسیژن محلول، سولفید هیدروژن، آمونیاک، نیتریت، نیترات، اکسیژن زیست شناختی مورد نیاز(5BOD) و اکسیژن شیمیایی مورد نیاز (COD) طبق روشهای استاندارد اندازه گیری شد. نتایج این مطالعه مورد آنالیز آماری گرفت. مقایسه نتایج حاصل با حدود مجاز استانداردهای پرورش ماهی خاویاری نشان داد که مقادیر فاکتورهای مورد بررسی در حد مطلوب بود اما میزان آمونیاک، نیتریت، نیترات آب در برخی از مزارع بیشتر از حد مجاز استانداردها بود. مدیریت صحیح مزارع از جمله رعایت تراکم، تغذیه مطلوب و جلوگیری از ورود پسابهای کشاورزی، صنعتی و فاضالبهای خانگی به آب مزارع پرورشی می تواند از راهکارهای بهبود خواص فیزیکوشیمیایی آب مزارع پرورش باشد
کلیدواژه ها
فاکتورهای فیزیکوشیمیایی، آب، ماهیان خاویاری، مازندران
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر