ارزیابی تاثیر پوشش خوراکی حاوی اپسیلون پلی لیزین بر خصوصیات میکروبی فیله مرغ در شرایط سرد
کد مقاله : 1561-MVTCONF
نویسندگان
محمدرضا پژوهی الموتی *1، معراج تیمورمنش2، شهره عالیان سماک خواه3
1گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آن
2دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
3استادیار اپیدمیولوژی، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
چکیده مقاله
این مطالعه با هدف تهیه پوشش کامپوزیت خوراکی موسیلاژ دانه چیا (CSM) در ترکیب با کربوکسی متیل سلولز (CMC) غنی شده با اپسیلون پلی لیزین (εPL) جهت افزایش ماندگاری فیله مرغ در شرایط سرد انجام پذیرفت. آزمایشات میکروبی شامل شمارش کلی باکتری های هوازی مزوفیل، سرماگرا و خانواده آنتروباکتریاسه بر روی نمونه های پوشش داده شده طی مدت 8 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش جمعیت باکتری‌ها در گروه کنترل نسبت به گروه‌های دارای پوشش سریعتر بود، ولیکن در پایان مدت ارزیابی تنها نمونه های حاوی اپسیلون پلی لیزین جمعیت میکروبی پایین تری را نسبت به گروه کنترل بدون پوشش و پوشش داده شده فاقد ترکیب ضدمیکروبی نشان دادند. با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه می توان بکارگیری پوشش کامپوزیت خوراکی موسیلاژ دانه چیا در ترکیب با کربوکسی متیل سلولز حاوی اپسیلون پلی لایزین بعنوان یک پوشش محافظت کننده جهت افزایش ماندگاری فیله مرغ در شرایط سرد یخچال پیشنهاد نمود.
کلیدواژه ها
اپسیلون پلی لایزین، کامپوزیت، صمغ، فیله مرغ، دانه چیا، ماندگاری
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی