طراحی و ارزیابی کیت تشخیص مولکولی بیماری آبله قناری مبتنی بر PCR
کد مقاله : 1556-MVTCONF (R1)
نویسندگان
طارق اسلامی جویباری *1، عباس عالمیان2، محمدمهدی کیایی درونکلا3، زهرا طالبی4
1کارشناسی ارشد، میکروبیولوژی (میکروارگانیسم های بیماریزا)، شرکت آریانا ایمن پادتن البرز
2دکتری تخصصی میکروبیولوژی دامپزشکی، شرکت آریانا ایمن پادتن البرز(آیپا)
3دکتری تخصصی باکتری شناسی دامپزشکی، شرکت آریانا ایمن پادتن البرز
4دکتری عمومی دامپزشکی، شرکت آریانا ایمن پادتن البرز
چکیده مقاله
قناری از خانواده سهره‌ها بوده و دارای بیماری‌هایی می‌باشد که سلامت آن را به خطر می‌اندازد. یکی از این موارد بیماری آبله قناری بوده که به علت واگیری و مرگ و میر گسترده و همچنین خسارت اقتصادی فراوان دارای اهمیت می باشد.
ویروس آبله قناری (b.fringillae) از تحت‌گروه جنس آوی‌پاکس‌ویروس و خانواده پاکس‌ویریده می‌باشد. اندازه آن حدود 25میکرون و اسیدنوکلئیک آن DNA می‌باشد. بیماری آبله قناری با میزان واگیری 100درصد و مرگ‌و‌میر 80 تا 100 درصد از حادترین بیماری‌های این پرنده می‌باشد و راه‌های بسیاری برای تشخیص بیماری وجود دارد که در این میان PCR از جمله حساس‌ترین و سریع‌ترین روش‌های تشخیصی برای شناسایی آبله قناری است. لذا طراحی، توسعه و ارائه‌ی کیت تشخیص آبله قناری با حساسیت و ویژگی بالا یکی از ضروری‌ترین نیازهای این حوزه می‌باشد.
در این مطالعه کیت طراحی‌شده تشخیص آبله قناری بر پایه‌ PCR برای شناسایی این ویروس مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای طراحی پرایمر قطعه ی conserve از ژن P4B انتخاب شد. پس از الایمنت حداقل ده accession numberاز این قطعه، پرایمر‌های PCR طراحی شد به طوری‌که قطعه حدود bp580 تکثیر کنند. کنترل مثبت براساس ژن P4B طراحی و سنتز شد. پس از تست و بررسی نمونه‌های مثبت با کیت تشخیصی مولکولی طراحی شده آبله قناری شرکت آریانا ایمن پادتن البرز به نظر می رسد که کیت تشخیصی CANARY POX شرکت آریانا ایمن پادتن البرز (آیپا) گزینه ی خوب و مناسبی برای بررسی نمونه های درگیر و مثبت در میان گله ها و پرورش دهندگان این پرنده در جهت تشخیص این بیماری می باشد.
کلیدواژه ها
آبله قناری، پاکس‌ویریده، PCR، کیت تشخیص مولکولی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی