کاربرد گیاهان معطر و عصاره‌های آن‌ها در آبزی‌پروری
کد مقاله : 1551-MVTCONF
نویسندگان
امیر حسین دولخانی بوانلو *
دانشجو دانشگاه فردوسی مشهد - خراسان رضوی
چکیده مقاله
هم ماهی‌های آب شور و هم ماهی‌های آب شیرین تولید شده در آبزی‌پروری از هجوم انگل‌های خارجی رنج می‌برند که باعث مشکلات بهداشتی در ماهی و زیان‌های اقتصادی فراوان می‌شوند. انگل‌های خارجی اصلی در ماهی مونوژن هستند که در پوست، آبشش و حتی چشم ماهی زندگی می‌کنند
علاوه بر استفاده از عصاره‌های گیاهی معطر و اسانس‌های گیاهی در تغذیه و سلامت، انواع مختلفی از کاربردها وجود دارند که توجه محققان را به خود جلب می‌کنند، و از مزایای آن برای امنیت غذایی، در دسترس بودن و پذیرش آن توسط مصرف کنندگان استفاده می‌کنند؛مانند استفاده از اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهان معطر به عنوان داروی بی‌هوشی؛استفاده از افزودنی‌هایی که توسعه و سیستم ایمنی را برای بقای بهتر بهبود می‌بخشندو.....
موفقیت اجرای گیاهان معطر و عصاره‌های آن‌ها در آبزی‌پروری می‌تواند تا حد زیادی به موفقیت آبزی‌پروری ارگانیک بستگی داشته باشد ،عملا یک ضرورت است.برای حفظ استانداردهای ایمنی و بهره‌وری، اجرای سریع مواد افزودنی طبیعی و دارو ضروری است. در این میان گیاهان معطر با توجه به کارایی ثابت شده خود در ماهی، یکی از بهترین گیاهان دارویی محسوب می‌شوند.
کلیدواژه ها
آبزی پروری ، گیاهان معطر، ایمنی ، سلامت
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی