اثرات استفاده از عصاره(حاوی رازیانه ، آویشن ، نعناع فلفلی ، اکالیپتوس) بر شاخص های بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی خون در جوجه های گوشتی |
کد مقاله : 1549-MVTCONF |
نویسندگان |
فهیمه صابری *1، عاطفه عراقی2، سعید سیفی3، محبوبه زارع2، یاسین خلج4، سمیرا صالحی راد5، امیر محمد صفری2، حامد جدیت2، هانیه فرج الله نژاد6، حیدر قاﺋم مقامی7، سارا انزایی2 1دانشجو دانشگاه تخصصی فناوری نوین امل 2دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل 3دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل 4دانشجو دانشگاه فناوری های نوین آمل 5دانشجودانشگاه فناوری های نوین امل 6دانشجو دانشگاه تخصصی فناوری نوین آمل 7دانشگاه تخصصی نوین آمل |
چکیده مقاله |
امروزه استفاده از عصاره های گیاهی در صنعت پرورش طیور افزایش یافته است. این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات استفاده از عصاره (حاوی رازیانه ، آویشن ، نعناع فلفلی ، اکالیپتوس) بر شاخص های بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی خون در جوجه های گوشتی انجام گردید.۲۱۰ قطعه جوجه گوشتی یکروزه نژاد راس با میانگین وزن۴۰گرم به صورت تصادفی در سه گروه ۷۰ قطعه ای ( هر گروه دارای هفت تکرار ۱۰ قطعه ای) تقسیم بندی شدند. گروههای مطالعه شامل: گروه کنترل (جیره پایه دریافت کردند)،گروه ۱(جیره پایه به همراه ترکیب عصاره ۰/۰۰۱ را دریافت کردند) و گروه ۲ ( جیره پایه به همراه ترکیب عصاره ۰/۰۰۲ را دریافت کردند)بودند. طبق یافته های بیوشیمیایی ، عصاره در دوز های ۰/۰۰۱و ۰/۰۰۲ تاثیری بر روی فعالیت Cholesterol ،U.a ، LDL ، ALT ، ALB ، ALP ، Ca ، LDH ، T.Pro نسبت به گروه کنترل نداشت. طبق یافته های آنتی اکسیدانی در گروه دریافت کننده عصاره در دوز ۰/۰۰۲ میزان TAC نسبت به گروه دریافت کننده عصاره در دوز ۰/۰۰۱ و گروه کنترل به طور معنی داری بیشتر بود. (p<0/05) |
کلیدواژه ها |
عصاره ، جوجه های گوشتی ، بیوشیمیایی، آنتی اکسیدانی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |