پایش ماهیانه بروسلا در شیرخام دامداری های صنعتی قزوین به روش Milk Ring Test در 6 ماه نخست 1403
کد مقاله : 1543-MVTCONF
نویسندگان
شهاب الدین سهرابی *1، محسن ایماندر2، معصومه خوشگواری3
1اداره کل دامپزشکی استان قزوین
2رئیس اداره مبارزه با بیماری های دامی قزوین
3گارشناس میکروب شناسی مرضی و سرولوژی دام
چکیده مقاله
بروسلا باکتری گرم منفی از خانواده آنتروباکتریاسه زئونوز بالقوه بیماریزا عامل بیماری تب مالت در انسان و دام است. یکی از اندام های هدف در دام ماده بافت غده ای پستان و باقیماندن عامل باکتری در شیر تولیدی است که به دنبال مصرف شیر و فرآورده های آن به صورت غیرپاستوریزه با حرارت ناکافی موجب ابتلا انسان می گردد. Rapid Milk Ring Test روی نمونه های حاصل از تانک ایستگاه های جمع آوری تا مدت زمان 24 ساعت نگهداری در یخچال 8-2 درجه سانتی گراد انجام می شود اما پس از این مدت بایستی در فرمالین 0.1 درصد یا برونوپول 0.01 درصد تا زمان انجام آزمایش نگهداری می شود. شیرهای یخ زده، گرمازده بدون حفظ زنجیره سرد یا بیش از 72 ساعته ارزش انجام تست و تعمیم نتایج حاصل را ندارند. برای این کار قبل از انجام آزمایش نمونه و AG اختصاصی ساخت موسسه رازی را به مدت نیم ساعت در دمای محیط (27-22 درجه) قرار می دهیم سپس میزان 50-30 میکرولیتر AG را طبق SOP سازمان دامپزشکی با 1 cc شیرکامل مخلوط شده در لوله همولیز شفاف اضافه می کنیم بلافاصله سوسپانسیون را در 37 درجه به مدت 1 ساعت به همراه Reference Controls مثبت و منفی انکوبه می کنیم حساسیت تست در دمای 8-3 درجه بیشتر می باشد. تفسیر نتایج در قرائت به واسطه ایجاد حلقه آبی در بالای پلاک 2 فازه رسوبی پلاسمای شیر مثبت در نظر گرفته می شود. در 6 ماهه اول سال 1403 تعداد 3 مورد (67/2 درصد) آلودگی گزارش گردید.
کلیدواژه ها
بروسلا، شیرخام، پایش، قزوین، MRT، 1403
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر