مطالعه خاصیت ضدمیکروبی عصاره برگ گیاه برگ بو
کد مقاله : 1530-MVTCONF
نویسندگان
یاسر شهبازی *
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی
چکیده مقاله
اسانس و عصاره های گیاهی و انواع متابولیت های ثانویه گیاهی به عنوان موادی با ویژگی های ضدمیکروبی شناخته شده اند. برگ های گیاه برگ بو منبع غنی از فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک، تانن ها و لیگنان ها می باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی برگ گیاه برگ بو علیه میکروارگانیسم های بیماریزا شامل استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیا کلی تحت شرایط آزمایشگاهی (روش انتشار دیسک) بود. برگ گیاه برگ بو از بازار واقع در شهر کرمانشاه خریداری گردید. از آب مقطر و اتانول به نسبت 50:50 به منظور تهیه عصاره هیدروالکلی استفاده شد. نتایج حاصل از اندازه گیری قطر هاله عدم رشد به روش انتشار دیسک نشان داد، عصاره هیدروالکلی برگ گیاه برگ بو دارای خاصیت ضدمیکروبی علیه استافیلوکوکوس اورئوس (04/0 ± 34/13 میلی‌متر)، لیستریا مونوسیتوژنز (05/0 ± 87/11 میلی متر) و اشرشیا کلی (09/0 ± 54/8 میلی متر) بود. با این وجود، انجام آزمایشات تکمیلی، به منظور مطالعه تاثیر عصاره مذکور در مدل های غذایی علیه عوامل بیماریزا و مولد فساد ضروری می باشد.
کلیدواژه ها
خاصیت ضدمیکروبی، برگ بو، انتشار دیسک، عصاره
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی