بررسی آلودگی همبرگرهای توزیع شده در شهرستان فومن به تک یاخته سارکوسیستیس
کد مقاله : 1523-MVTCONF
نویسندگان
emad ahmadiara *1، amin rahimzadeh2، شهره عالیان سماک خواه3
1استادیار گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین امل
2گروه حسابداری دانشکده اقتصاد دانشگاه شیراز ایران
3گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
چکیده مقاله
مقدمه: آلودگی انسانی به گونه‌های Sarcocystis می‌تواند ناشی از مصرف گوشت خام یا نیم‌پز، مانند همبرگر، باشد که حاوی انگل‌های کپسوله شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بین ماه‌های فروردین تا شهریور 1401 در شهر فومن، ایران انجام شد. در مجموع 182 نمونه همبرگر شامل دو نوع همبرگر سنتی و صنعتی جمع‌آوری گردید. نتایج: از مجموع 182 نمونه همبرگر از انواع مختلف، 34% از آن‌ها به گونه‌های Sarcocystis آلوده بودند. نرخ آلودگی در همبرگرهای صنعتی و سنتی به ترتیب 21.5% و 56% بود. به‌طور چشمگیری تفاوت آماری معناداری بین همبرگرهای سنتی و صنعتی آلوده به Sarcocystis مشاهده شد .(p < 0.05) در میان دو گروه متمایز از 182 همبرگر، روش هضم میکروسکوپی حضور برادی‌زوئیت‌های Sarcocystis را در تمام 51 همبرگر سنتی آلوده و 19 همبرگر صنعتی مثبت نشان داد. با این حال، در روش اسمیر ، فقط 33 نمونه مثبت در همبرگرهای سنتی و 12 نمونه مثبت در همبرگرهای صنعتی شناسایی شد و تفاوت آماری معناداری بین کارایی این دو روش مشاهده گردید .(p < 0.05) آلودگی با کیست‌های انگل ماکروسکوپی در هیچ یک از نمونه‌های همبرگر مشاهده نشد. به‌طور مشابه، ارتباط آماری معناداری بین درصد محتوای گوشت و نرخ آلودگی در همبرگرهای صنعتی یافت نشد (p > 0.05) . نتیجه‌گیری: با توجه به فراوانی بالای میکروکیست‌های Sarcocystis در همبرگرهای خام منجمد، توصیه می‌شود این محصول غذایی کاملاً پخته شده و از مصرف آن در حالت نیم‌پز خودداری شود.
کلیدواژه ها
کلید‌واژگان : سارکوسیستیس، همبرگر، شهرستان فومن، میکروکیست
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر