کاربرد ساشه های جاذب و منتشرکننده در بسته بندی مواد غذایی
کد مقاله : 1500-MVTCONF
نویسندگان
یاسر شهبازی *
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی
چکیده مقاله
امروزه ساشه های جاذب و منتشرکننده متنوعی در بسته بندی فعال مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از ساشه های رایج شامل منتشرکننده های اتانول، جاذب و منتشرکننده های دی اکسیدکربن، جاذب اتیلن و اکسیژن می باشد. جاذب‌های دی اکسیدکربن جهت حذف دی اکسیدکربن تولیدی در نتیجه تنفس یا تخمیر در غذاهای برشته شده، مانند قهوه آسیاب شده استفاده می‌شوند. جاذب‌های اتیلن برای نگهداری میوه‌ها و سبزیجات حساس به اتیلن مانند سیب، کیوی، موز، انبه، گوجه‌فرنگی، پیاز، هویج و مارچوبه مفید هستند. به کارگیری جاذب های اکسیژن می‌تواند به طور موثری اکسیداسیون غذاهای حساس را کاهش و از افت کیفیت غذا جلوگیری نماید. جاذب های اکسیژن مقدار باقیمانده اکسیژن درون بسته را کاهش و به صورت فعال آن را کنترل می کنند، که در بعضی موارد میزان اکسیژن کمتر از 01/0% است. در سیستم های انتشار اتانول، بخار اتانول مستقیماً از کیسه تولید اتانول در بسته بندی تولید می شود و در نتیجه از تماس مستقیم اتانول با مواد غذایی جلوگیری می شود. می توان نتیجه گرفت، استفاده از منتشرکننده های اتانول، جاذب و منتشرکننده های دی اکسیدکربن، جاذب اتیلن و اکسیژن در بسته بندی فعال روشی کاربردی به منظور جلوگیری از رشد عوامل بیماریزای باکتریایی و مولد فساد می باشد.
کلیدواژه ها
ساشه، اتیلن، مواد غذایی فسادپذیر، بسته بندی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی