مروری بر استفاده از دستگاه لیگاشور برای عقیم سازی در دامپزشکی(مطالعه مروری)
کد مقاله : 1487-MVTCONF
نویسندگان
همایون رجبی پور *1، مهسا قاضی2، محمد حسین عباسی3، عباس رئیسی4
1دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان خرم آباد لرستان ایران
2دانشجوی دامپزشکی دانشگاه لرستان خرم آباد لرستان ایران
3دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان
4دانشیار جراحی دامپزشکی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده مقاله
مقدمه و هدف: دستگاه های لیگاشور ابزارهای الکتروترمال دوقطبی هستندکه جریان الکتریکی را در سراسر دیواره رگ خونی تولید میکنند و جریان به طور موقت کلاژن و الاستین را دناتوره می کند و سپس به سرعت اصلاح می شود تا رگ های خونی را ببندد ؛ هدف از این پژوهش بررسی دستگاه لیگاشور در عقیم سازی است.
مواد و روش ها: داده های پژوهش حاضر با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Google scholar و Science direct جمع آوری شد.
نتایج: در مطالعات صورت گرفته مشخص شده است که مدت زمان جراحی با استفاده از دستگاه لیگاشور کوتاه تر و خونریزی کمتر از روش لیگاتور زدن است. عوارض بعد از عمل شامل: خونریزی، تب، هیپوترمی، عفونت، بی اشتهایی، بازگشت رفتار طبیعی و اشتها در روش لیگاشور به طور چشمگیری کوتاه تر است؛ درد بعد از عمل نیز در روش استفاده از لیگاشور بسیار کمتر است و نیازی به بی دردی بعد از جراحی نیست. طول برش مورد نیاز برای جراحی در روش استفاده از لیگاشور اندکی (حدود 8 میلی متر) بلند تر از سایر روش ها بود. دستگاه لیگاشور در همه ی مراکز دامپزشکی وجود ندارد و هزینه خرید بیشتری دارد. لیگاشورهای با نوک نازکتر(5میلی متر)آسیب حرارتی و نکروز بافتی کمتری را نسبت به لیگاشور های با نوک ضخیم تر(1سانتی متر)ایجاد می کند .
بحث: استفاده از لیگاشور در جراحی با ایجاد هموستاز موثر موجب کاهش زمان جراحی و عوارض ناشی از آن میگردد و به عنوان یک روش جایگزین جراحی های کلاسیک مناسب است.
کلیدواژه ها
دستگاه لیگاشور، لیگاتور، خونریزی، جراحی، بی دردی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر