استفاده از موسیلاژ بذر گیاهی در طراحی پوشش های خوراکی
کد مقاله : 1485-MVTCONF
نویسندگان
کوثر مقصودی *1، راضیه پرتوی2، محمد امین سعدی3
1دانشجو
2دانشکده دامپزشکی، دانشیارگروه بهداشت موادغذایی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل ، آمل، مازندران، ایران.
3کارشناس بهداشت موادغذایی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
چکیده مقاله
مردم امروزه به دنبال محصولات غذایی سالم و طبیعی هستند، که این امر نیاز به بسته‌بندی‌های مؤثر و بهینه را افزایش می‌دهد. بسته‌بندی نه تنها محافظت از محصولات غذایی را فراهم می‌کند، بلکه ماندگاری آن‌ها را نیز بهبود می‌بخشد. با افزایش آگاهی نسبت به آثار منفی بسته‌بندی‌های سنتی بر محیط زیست، توجه به بسته‌بندی‌های زیستی و پوشش‌های خوراکی به‌ویژه با استفاده از بیوپلیمرهای طبیعی افزایش یافته است. موسیلاژهای با منشاء گیاهی، به‌عنوان یکی از این بیوپلیمرها، به‌طور خاص به دلیل خواص عملکردی متنوع‌شان شناخته شده‌اند. موسیلاژها با ویژگی‌هایی مانند غیرسمی بودن، زیست سازگاری و زیست تخریب‌پذیری، به جای مواد مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مواد به‌ عنوان غلیظ‌کننده، ژل‌ساز و عوامل نگهدارنده عمل کرده و می‌توانند ماندگاری مواد غذایی را افزایش دهند. همچنین، موسیلاژها دارای فعالیت ضد میکروبی و پری‌بیوتیکی هستند که تأثیر مثبتی بر میکروبیوت روده دارند. با توجه به این خواص، موسیلاژ به ‌ویژه در تولید بسته‌بندی‌های خوراکی و به ‌عنوان ماده‌ای فعال در صنایع غذایی مورد توجه قرار دارد. این رویکردها می‌توانند به حفظ کیفیت و ایمنی مواد غذایی کمک کنند و در عین حال از آثار سویی که بسته‌بندی‌های نامناسب بر محیط زیست دارند، جلوگیری کنند.
کلیدواژه ها
بسته بندی موادغذایی ، بیوپلیمرها ، پوشش خوراکی، موسیلاژ
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی