بررسی میزان شیوع نوزموزیس زنبور عسل (Apis mellifera) در برخی از استان های ایران
کد مقاله : 1482-MVTCONF (R1)
نویسندگان
علی احمدی *1، صدیقه نبیان2، عباس گرامی2، جمال برس غنچه2، علیرضا عرب3، کامیار احمدی4، نیایش محمدی2، امیر ارشیا لطفی2، سارا غلامی5
1دانشجوی دانشگاه آمل
2دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
3دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4سازمان دامپزشکی
5دانشکده دامپزشکی دانشگاه نهران
چکیده مقاله
نوزموزیس شایع‌ترین بیماری در زنبور عسل Apis mellifera است که توسط دو گونه قارچی داخل سلولی نوزما آپیس و نوزما سرانه ایجاد می‌شود. این بیماری عفونی، یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های زنبورهای عسل در ایران و جهان محسوب می شود که یکی از عوامل فروپاشی جمعیت های زنبورعسل در جهان بوده و سالیانه صدمات جدی به صنعت پرورش زنبورعسل در جهان و ایران وارد می نماید. لذا پایش دائمی این بیماری در زنبورستان های کشور بطور سالیانه ضروری بنظر می رسد.
هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع نوزموزیس با استفاده از روش میکروسکوپی در زنبورهای عسل در برخی از استان های کشور بوده است. در این مطالعه تعداد 500نمونه زنبور بالغ از حدود 150 زنبورستان کشور از تیرماه تا مردادماه 1403 جمع‌آوری و براساس روش تشخیص اعلام شده توسط WOAH مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه میزان شیوع نوزما در جمعیت های زنبورعسل کشور را حدود 6/14 درصد نشان داد که این میزان آلودگی در مقایسه با مطالعات انجام شده در فصول مختلف سال های قبل کاهش چشمگیری را نشان می دهد که بررسی عوامل موثر در این کاهش ضرورت بسیاردارد.
کلیدواژه ها
کلید‌واژگان: زنبورعسل ، نوزموزیس، میزان شیوع ، ایران
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر