مروری بر تأثیر پوششهای خوراکی موسیلاژ بذر گیاهی حاوی اسانس در حفظ مواد غذایی گوشتی |
کد مقاله : 1481-MVTCONF |
نویسندگان |
کوثر مقصودی *1، راضیه پرتوی2، محمد امین سعدی3 1دانشجو کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی موادغذایی ،دانشگاه تخصصی فناوری های نوین امل 2دانشیارگروه بهداشت موادغذایی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل 3کارشناس بهداشت موادغذایی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل |
چکیده مقاله |
مصرف گوشت در سالهای اخیر به موضوعی مهم در بحثهای مربوط به سیستمهای غذایی پایدار، تغییرات آب و هوا و تغذیه سالم تبدیل شده است. تولید گوشت منبع درآمد و اشتغال برای بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان، به ویژه در کشورهای در حال توسعه است. همچنین، گوشت به عنوان منبع غنی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی، میتواند به کاهش کمبودهای غذایی و ارتقای سلامت انسان کمک کند. با این حال، هدر رفت گوشت، ناشی از فساد و آلودگی میکروبی، چالشی بزرگ است. در این راستا، استفاده از پوششهای خوراکی مملو از مواد طبیعی به منظور افزایش ماندگاری مواد غذایی مورد توجه قرار گرفته است. موسیلاژ با منشاء گیاهی، به دلیل خواص سلامتبخش و کاربردهای وسیع در صنایع غذایی، اهمیت خاصی دارد. این پلیمرهای آبدوست که از گیاهان استخراج میشوند، نه تنها به عنوان عامل ژلکننده و غلیظکننده عمل میکنند، بلکه دارای اثرات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی نیز هستند. نفوذپذیری انتخابی موسیلاژها به گازها، امکان افزایش ماندگاری مواد غذایی را فراهم میکند. در نتیجه، ترکیب مصرف گوشت با استفاده از مواد طبیعی مانند موسیلاژ میتواند به پایداری سیستمهای غذایی و ارتقای سلامت عمومی کمک نماید. این دو جنبه نشاندهنده نیاز به مدیریت کارآمد منابع غذایی برای دستیابی به اهداف پایدار است. |
کلیدواژه ها |
اسانس ، پوشش خوراکی ، مواد غذایی گوشتی ، موسیلاژ بذر گیاهی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |