تاثیر تغذیه گلوتامین بر بیان ژنهای پروتئین شوک حرارتی در ماهیچه گوسفند زل |
کد مقاله : 1463-MVTCONF |
نویسندگان |
سامان چالاکی *1، عیسی دیرنده2، زربخت انصاری پیرسرایی3، اسدا.. تیموری یانسری4، صبا قادری کشتان5 1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری 2دانشیار گروه علوم دامی ، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری 3دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران 4استاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران. 5دانشجوی دکترای فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران |
چکیده مقاله |
گوسفند و بز به عنوان یک منبع حیاتی برای مردم روستایی به منظور توسعه سیستمهای تولید پایدار و سازگار با محیط زیست هستند و اغلب در محیطهای تحت تنشهای گرمایی زندگی میکنند. لذا هدف از این پژوهش، تعیین تاثیر تغذیه گلوتامین بهعنوان یک راهکار تغذیهای بر بیان ژنهای پروتئین شوک حرارتی در ماهیچه گوسفند زل است. برای انجام این پژوهش 12 راس بره پرواری زل با متوسط وزن 6/1±25 کیلوگرم بهصورت تصادفی با دو سطح مکمل گلوتامین (صفر و 2/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز) به مدت 60 روز تحت تأثیر تنش گرمایی تغذیه شدند. . نمونهگیری از ماهیچه ران در دو زمان مختلف (اواسط وانتهای دوره آزمایشی) با گان مخصوص بیوپسی با سوزن قطر 14 از سه گوسفند در هر تیمار گرفته شد. سپس نمونهها در سرم فیزیولوژیک شستشو و تا زمان استخراج RNA کل در دمای 96- درجه سانتیگراد قرار داده شد.mRNA یِ YWHAZ بهعنوان ژن مرجع مورد استفاده قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد تغذیه گلوتامین بیان ژنهای HSP60 (35/5 برابر)، HSP70 (73/6 برابر)،HSP90 (40/5 برابر) را افزایش داد. بهطور کلی با توجه به تاثیر تغذیه گلوتامین بر بیان ژنهای مرتبط با پروتئین شوک حرارتی استفاده از آن در صورت تکرارپذیری نتایج میتواند راهکاری برای افزایش عملکرد رشد در شرایط تنش گرمایی باشد. |
کلیدواژه ها |
تغذیه، گلوتامین، ماهیچه، گوسفند، Realtime- PCR |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |