مروری بر ویروس های متداول مواد غذایی، ارزیابی خطرات مواد غذایی آلوده و روش های کنترل در فرآوری مواد غذایی
کد مقاله : 1457-MVTCONF
نویسندگان
مجتبی خسروی *1، سیدهانی میرزاده2
1هیات علمی
2دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، مازندران، ایران
چکیده مقاله
عفونت های ناشی از ویروس ‌های غذایی یک تهدید دائمی برای ایمنی مواد غذایی و صنعت غذا محسوب می گردند که در سال‌ های اخیر، تعداد موارد عفونت ‌های غذایی ناشی از ویروس در بسیاری از کشور های جهان افزایش یافته است. این امر با به خطر انداختن سلامت افراد جامعه و ایجاد هزینه‌ های مرتبط با پیشگیری از بیماری، همچنین آسیب به گردشگری و تجارت جهانی به شدت در عرصه جهانی آسیب زا است. با توجه به تهدیداتی که عفونت های ویروسی ایجاد می کنند، امروزه توجه کارشناسان ایمنی مواد غذایی به سوی اقدامات کنترلی موثر برای جلوگیری از حضور ویروس ها در سراسر زنجیره غذایی رفته است. اما با توجه به دانش محدود افراد در مورد ویروس های غذایی، عدم وجود روش های سنجش مناسب این امر با دشواری های زیادی همراه است. با گسترش دانش در زمینه ویروس های متداول غذایی، شناخت ویژگی ها و رفتار آن ها، ارزیابی خطرات ناشی از مواد غذایی آلوده به ویروس ها، استفاده از اقدامات مدیریتی و بهداشتی موثرو بکار گیری تکنیک های فرآوری مناسب در ماده غذایی از آسیب های ناشی از ویروس های غذایی می توان جلوگیری کرد
کلیدواژه ها
ویروس، گاسترواِنتریت، ایمنی موادغذایی، آلودگی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی