مروری بر روش های نوین عصاره گیری از گیاهان دارویی
کد مقاله : 1451-MVTCONF (R1)
نویسندگان
عباسعلی ساری *1، امیر دارایی گرمه خانی2، فریبا شعبانیان3
1Associate Professor, Department of food hygiene and quality control, Faculty of veterinary science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran, Email: sari@basu.ac.ir.
22. دانشیار، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده‌ی فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
33- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
چکیده مقاله
امروزه استفاده از گیاهان دارویی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی رو به افزایش است. گیاهان دارویی دارای خصوصیات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی بسیار متنوعی هستند. در روش های معمول، استخراج عصاره توسط حلال های مختلف (قطبی-غیر‌قطبی) انجام می شود. با توجه به این که برخی از حلال های مورد استفاده ممکن است برای سلامت انسان مخاطره آمیز باشند. استفاده از روش های رایج جهت استخراج امروزه مورد با چالشهای جدی مواجه است. در صنعت مواد غذایی برای استخراج عصاره از گیاهان دارویی معمولا از روشهای ماسراسیون، پرکولاسیون و سوکسله استفاده می شود که هر کدام دارای مزایای و معایب خاص خود هستند. روش تهیه عصاره از گیاهان دارویی در میزان ترکیات موثره موجود بسیار تاثیر گذار است. روشهای جدید در مدت زمان کوتاهتری عصاره حاوی مواد موثره بیشتری را استخراج می نمایند. به همین دلیل، امروزه محققان در صدد توسعه روش هایی هستند که علاوه بر حذف حلال های سمی، مدت زمان استخراج را کاهش داده و از طرف دیگر بازده استخراج را افزایش دهند.
کلیدواژه ها
عصاره، روشهای استخراج، ماکروویو، سونیکاسیون، سیال فوق بحرانی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر