بررسی علت تلفات در گله ماهی کوی در تهران |
کد مقاله : 1442-MVTCONF |
نویسندگان |
مریم احمدی *1، محمدمهدی میرزائی دیزگاه2، علیرضا نصیری3، هومن رحمتی هولاسو4 1دانشجوی دکتری عمومی دانشگاه تهران 2دانشجوی دوره دکتری عمومی، گرایش جراحی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران 3متخصص آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران 4گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران |
چکیده مقاله |
ماهی کوی یا کَپور زینتی (Cyprinus rubrofuscus koi) یکی از ماهیان زینتی محبوب و پرورشیافته از خانواده کپور ماهیان است که تاکنون بیش از ۱۰۰ نوع از آن شناخته شده است. هدف از این مطالعه، بررسی علت تلفات در ماهیان کوی یک استخر خانگی در شمال تهران بود. در این مطالعه، طی ۲۴ ساعت، ده درصد از ماهیان کوی استخر تلفات داشتند. در بررسی ماکروسکوپیک، علائمی مانند تنفس دشوار، بیحالی، پوسیدگی آبششها و فرورفتگی چشمها مشاهده شد. بهمنظور بررسی آلودگیهای انگلی، از پوست و آبشش ماهیان، گسترش مرطوب تهیه و زیر میکروسکوپ نوری بررسی گردید. نتایج این بررسی نشان داد که آبشش ماهیان به انگل داکیتلوژیروس و پوست آنها به انگل چیلودونلا آلوده شده است. همچنین، با انجام تست واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) مشخص شد که ماهیان به ویروس کوی هرپس ویروس (KHV) مبتلا هستند. ویروس KHV یک ویروس کشنده است که بهتنهایی قادر به بقا در محیط خارجی نیست و از طریق آب آلوده و لوازم پرورش ماهی آلوده منتقل میشود. برای جلوگیری از بیماریهای ویروسی، ضدعفونی آب استخرها با استفاده از لامپ U.V. یا گاز اُزُن ضروری است. |
کلیدواژه ها |
هرپس ویروس، کوی، کپور معمولی، KHV، ماهی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |