استفاده از فایتوژنیک ها به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک در جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1435-MVTCONF (R1) |
نویسندگان |
ساسان چالاکی *1، اعظم یوسفی قمشلو2، الناز نورشید3، سامان چالاکی4، اشکان طاهری5، مهدی یعقوب زاده6 1دانشگاه ارومیه 2دانشگاه لرستان 3دانشگاه تبریز 4دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری 5دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, 6دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری |
چکیده مقاله |
این مقاله به بررسی اثربخشی آنتیبیوتیکهای گیاهی بهعنوان جایگزینهای طبیعی برای آنتیبیوتیکهای شیمیایی در پرورش جوجههای گوشتی میپردازد. استفاده از آنتیبیوتیکهای شیمیایی در صنعت طیور به دلیل ایجاد مقاومتهای میکروبی و نگرانیهای بهداشتی در مصرفکنندگان، محدود شده است. بنابراین، توجه به آنتیبیوتیکهای گیاهی به عنوان یک روش جایگزین و پایدار در حال افزایش است. این مرور اجمالی تأثیرات مثبت مکملهای فایتوژنیک بر سلامت و عملکرد جوجههای گوشتی را مورد بررسی میدهد. نتایج بررسیها حاکی از آن است که فایتوژنیکها دارای خواص ضد میکروبی، ضد التهابی و تقویتکننده سیستم ایمنی هستند که میتوانند به بهبود رشد، افزایش مقاومت نسبت به بیماریها و بهبود سلامت کلی جوجههای گوشتی کمک کنند. در مقایسه با آنتیبیوتیکهای شیمیایی، این افزودنیهای فیاتوژنیک ایمنتر هستند، بقایای دارویی را در محصولات حیوانی باقی نمیگذارند و خطرات زیستمحیطی کمتری دارند. با این حال، چالشهایی نیز در استفاده از فایتوژنیک ها وجود دارد. از جمله این که فعالیت ضد میکروبی کمتر نسبت به آنتیبیوتیکهای شیمیایی دارند و نیازمند تحقیقات بیشتر برای بهینهسازی دوز و شناسایی دقیق مکانیسم اثر ترکیبات فعال آنها و همچنین اثرات جانبی ناشی از آنها هستند. |
کلیدواژه ها |
فایتوژنیک ها، آنتی بیوتیک گیاهی ، جایگزینهای طبیعی، جوجه گوشتی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |