استفاده از فایتوژنیک ها به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک در جوجه‌های گوشتی
کد مقاله : 1435-MVTCONF (R1)
نویسندگان
ساسان چالاکی *1، اعظم یوسفی قمشلو2، الناز نورشید3، سامان چالاکی4، اشکان طاهری5، مهدی یعقوب زاده6
1دانشگاه ارومیه
2دانشگاه لرستان
3دانشگاه تبریز
4دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
5دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری,
6دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده مقاله
این مقاله به بررسی اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌های گیاهی به‌عنوان جایگزین‌های طبیعی برای آنتی‌بیوتیک‌های شیمیایی در پرورش جوجه‌های گوشتی می‌پردازد. استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های شیمیایی در صنعت طیور به دلیل ایجاد مقاومت‌های میکروبی و نگرانی‌های بهداشتی در مصرف‌کنندگان، محدود شده است. بنابراین، توجه به آنتی‌بیوتیک‌های گیاهی به ‌عنوان یک روش جایگزین و پایدار در حال افزایش است. این مرور اجمالی تأثیرات مثبت مکمل‌های فایتوژنیک بر سلامت و عملکرد جوجه‌های گوشتی را مورد بررسی می‌دهد. نتایج بررسی‌ها حاکی از آن است که فایتوژنیکها دارای خواص ضد میکروبی، ضد التهابی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی هستند که می‌توانند به بهبود رشد، افزایش مقاومت نسبت به بیماری‌ها و بهبود سلامت کلی جوجه‌های گوشتی کمک کنند. در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های شیمیایی، این افزودنیهای فیاتوژنیک ایمن‌تر هستند، بقایای دارویی را در محصولات حیوانی باقی نمی‌گذارند و خطرات زیست‌محیطی کمتری دارند. با این حال، چالش‌هایی نیز در استفاده از فایتوژنیک ها وجود دارد. از جمله این که فعالیت ضد میکروبی کمتر نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های شیمیایی دارند و نیازمند تحقیقات بیشتر برای بهینه‌سازی دوز و شناسایی دقیق مکانیسم اثر ترکیبات فعال آن‌ها و همچنین اثرات جانبی ناشی از آنها هستند.
کلیدواژه ها
فایتوژنیک ها، آنتی بیوتیک گیاهی ، جایگزین‌های طبیعی، جوجه گوشتی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی