مروری بر باکتری های منتقله از ماهی به انسان
کد مقاله : 1413-MVTCONF
نویسندگان
سید مبین قنبری دازمیری *1، سجاد صفری2
1دانشجوی دانشکده علوم دامی و شیلات ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، ساری، مازندران ، ایران.
2کارشناسی ناپیوسته+ علوم آزمایشگاهی دامپزشکی +دانشکده دامپزشکی+ دانشگاه آزاد واحد بابل + استان مازندران
چکیده مقاله
امروزه بدلیل افزایش مصرف ماهی و آبزیان، انتقال بیماری بین آبزیان به خصوص ماهیان و انسان افزایش می یابد. انتقال عوامل بیماریزا پس از ورود به بدن ایجاد بیماری می کنند. تعداد بیماری‌ها و عوامل عفونی انتقالی از ماهی به انسان بسیار زیاد هست اما بخشی از آنها را با توجه به عوامل بیماری و علائم و تشخیص در این گزارش قرار گرفته است. شرایط سیستم ایمنی بدن میزبان تعیین کننده شدت میزان درگیری با عامل عفونی می باشد. از جمله راه های اصلی تماس با این عوامل می توان به روش خوراکی و ورود از راه زخم های باز به ویژه زخم های ناشی از آبسه ها یا خراش های پوستی اشاره کرد. انتقال عامل عفونی از طریق خوردن ماهی خام و نیم پز گزارش شده است. تقریبا گزارش های زیادی مبنی بر انتقال بیماری از راه دهان به دست آمده است که غالبا مسبب انتقال بیماری‌های انگلی می باشد. خوردن آب آلوده حاوی انواع میکروارگانیسم ها انتقال بیماری های عفونی را تسهیل می کند. شیوع این عوامل که باعث بیماری می شوند، به عدم رعایت بهداشت و عدم توجه به موادغذایی سالم و عوامل متعدد دیگری بستگی دارد.
کلیدواژه ها
شیلات ، زئونوز ، میکروارگانیسم ، عفونی ، ماهی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی