ویژگی ها، روش های سنتز و کاربرد پلی لاکتیک اسید در صنایع غذایی |
کد مقاله : 1410-MVTCONF |
نویسندگان |
نگین کرمی * دانش آموخته دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. |
چکیده مقاله |
پلی لاکتیک اسید دارای خواص منحصر به فردی مانند ظاهر خوب، استحکام مکانیکی بالا، سمیت کم و خواص ممانعتی مطلوبی است. وجود ویژگیهای شاخصی همچون سهولت روشهای تولید، گستردگی، دامنه کاربرد وسیع برای انواع مختلف مواد غذایی، افزایش قابلیت ماندگاری مواد غذایی و حفظ سلامت مصرفکننده به دلیل عدم مهاجرت این ترکیبات موجب محبوبیت روزافزون این پلیمر میشوند. پلی لاکتیک اسید به عنوان یک پلیمر زیست تخریب پذیر و زیست سازگار که از منابعی نظیر نشاسته ذرت و نیشکر به دست می آید. برای استفاده در زمینه های پزشکی، مهندسی بافت و بسته بندی مواد غذایی مناسب می باشد. ویژگیهای خاص پلی لاکتیک اسید از جمله زیستتخریبپذیری و به دست آمدن از منابع زیستی، آن را در زمره بهترین مواد برای کاربردهای غذایی قرار داده است. از نظر تجاری، پلی لاکتیک اسید برای فیلمها و پوششهای بستهبندی مواد غذایی با عمر مفید کوتاه و محصولات غذایی آماده مصرف بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله، ویژگی ها، روش های سنتز و کاربرد پلی لاکتیک اسید در صنایع غذایی مرور شده است. |
کلیدواژه ها |
پلی لاکتیک اسید، بسته بندی، مواد غذایی فسادپذیر، پلیمر زیست تخریب پذیر |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |