کاربرد شناساگرهای تازگی در بسته بندی هوشمند مواد غذایی
کد مقاله : 1406-MVTCONF
نویسندگان
نگین کرمی *
دانش آموخته دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده مقاله
آنتوسیانین ها از مهمترین رنگدانه های طبیعی در گیاهان بوده و فراوان ترین رنگدانه های طبیعی پس از کلروفیل می باشند. آنتوسیانین ها از طریق رژیم های گیاهی به دست می آیند که شامل ترکیبات مغذی موجود در بسیاری از میوه ها و سبزیجات مانند انگور، سیب، گیلاس، انار، پیاز قرمز، کلم قرمز و توت های قرمز (بلوبری، مویز مشکی، تمشک و توت فرنگی) هستند. آنتوسیانین ها دارای ویژگی های زیست فعالی همچون خصوصیات آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی بوده و در کاهش بیماری های قلبی، کاهش سطح تری گلیسرید و افزایش میزان بینایی موثرند. آنتوسیانین ها در خارج از بدن موجودات زنده تحت تاثیر pH به اشکال شیمیایی مختلف تبدیل شده و بر این اساس به رنگ های مختلفی در خواهند آمد. این خاصیت منجر به علاقه مندی به استخراج آنتوسیانین و امکان استفاده از آن ها در صنایع غذایی به عنوان رنگ خوراکی سالم و موثر و همچنین استفاده از آن ها در بسته بندی های هوشمند به عنوان شناساگر گردیده است. در این پژوهش، به مرور شناساگرهای تازگی/فساد مواد غذایی بر پایه آنتوسیانین ها در بسته بندی هوشمند پرداخته شده است.
کلیدواژه ها
شناساگر، تازگی مواد غذایی، آنتوسیانین‌ها، بسته‌بندی هوشمند
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی