بررسی خواص ضدمیکروبی جلبک اسپیرولینا و تاثیر آن بر کیفیت لاشه و وزن نهایی مرغ گوشتی سویه آرین و معرفی آن به عنوان منابع جایگزین سویا
کد مقاله : 1401-MVTCONF
نویسندگان
آرش رمضانپور شاهی *1، میثم ممشلی2، بهنام قربانی3
1دانشجو تخصص بهداشت و بیماری های پرندگان در دانشگاه سراسری شهرکرد
2دانش‌آموخته دکترای حرفه‌ای دامپزشکی ، دانشگاه دامپزشکی آزاد اسلامی گرمسار، سمنان، ایران
3دکترای تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران
چکیده مقاله
از مسائل مهم پرورش طیور استفاده از مکمل‌های غذایی برای تسریع رشد و بالا بردن سطح مواد مغذی آن‌ها می‌باشد. اسپیرولینا، یک جلبک تک سلولی است که می‌تواند مکمل مناسبی در تغذیه طیور باشد. در این مطالعه، تاثیرات استفاده از جلبک اسپیرولینا بر شاخص‌های عملکردی، کیفیت لاشه و وزن نهایی در جوجه‌های گوشتی سویه آرین مورد بررسی قرارگرفت. 375 جوجه یک روزه نژاد آرین به مدت 6 هفته در این مطالعه وارد شدند که در 5 گروه تیمار با 5 تکرار و در هر گروه 15 جوجه به صورت تصادفی تقسیم‌بندی شدند و از روز 1 تا 14در آب مصرفی حاوی مقادیر متفاوت اسپرولینا تغذیه شدند. شاخص‌های عملکردی، وزن نهایی اندام ها و کیفیت لاشه بررسی شد. نتایج نشان داد که شاخص‌های عملکردی وزن بدن ، افزایش هفتگی وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک بین گروه‌هایی که جلبک اسپیرولینا مصرف کردند و گروه‌های کنترل منفی و مثبت معنادار بوده است (P <0.05) . همچنین بین گروه‌های A(5 گرم در لیتر)، گروه B(5/2 گرم در لیتر ) و گروه C ( 1 گرم در لیتر ) نیز تفاوت معناداری از لحاظ وزن‌گیری هفتگی و ضریب تبدیل مشاهده گردید (P <0.05). همچنین اسپیرولینا اثر معناداری در کاهش تلفات و وزن نهایی اندام ها و افت لاشه در مراحل آزمایش داشت
(P <0.05). در پایان می‌توان علیرغم طیف اثرات مطلوب اسپیرولینا، از این جلبک به عنوان منابع جایگزین سویا نیز استفاده کرد.
کلیدواژه ها
اسپیرولینا، آرین، جوجه‌های گوشتی، شاخص‌های عملکردی، کیفیت لاشه،خواص ضدمیکروبی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر