استفاده از فناوری نانو در درمان آلرژی غذایی |
کد مقاله : 1395-MVTCONF |
نویسندگان |
سیده فاطمه میراحسان1، سمیه رهایی *2 1دانشجوی کارشناسی ارشد- گرایش زیست فناوری میکروبی- دانشکده زیست فناوری- دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل-مازندران 2دانشیار- گرایش بیوتکنولوژی مواد غذایی-دانشکده زیست فناوری- دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل- مازندران |
چکیده مقاله |
نانوتکنولوژی یک رشته نوظهور است که پتانسیل قابل توجهی در درمان آلرژی غذایی دارد.آلرژی غذایی به عنوان یک چالش در حال رشد در حوزه سلامت عمومی شناخته میشود که میلیونها نفر در سرتاسر جهان را تحت تأثیر قرار میدهد. آلرژی غذایی، به پاسخ سیستم ایمنی دربرابر پروتئینهای خاص در غذا گفته میشود که میتواند طیفی از تظاهرات بالینی، از ناراحتی خفیف تا آنافیلاکسی شدید را ایجاد کند. یک روش نوین درمان این بیماری استفاده از نانو ذرات است. نانو ذرات میتوانند به عنوان حامل پروتئینهای آلرژیزا عمل کنند و انتقال و ارائه آنها به سیستم ایمنی را بهبود بخشند. همچنین میتوان از آنها برای ایجاد یک پاسخ ایمنی قوی وطولانی مدت در برابرآلرژنهای غذایی بدون ایجاد واکنش آلرژیک استفاده کرد. ادغام فناوری نانو درحوزهی مدیریت آلرژی غذایی، فرصتهای جذابی را برای بهبود بیماران و پیشبرد پیشرفتهای پزشکی فراهم میآورد. این مطالعه به بررسی نانو مواد و کاربردهای بالقوه آنها در تغییر پاسخ سیستم ایمنی در برابر آلرژنها میپردازد. |
کلیدواژه ها |
آلرژی غذایی، نانو ذرات، ایمونوتراپی، ماده کمکی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |