کاربرد فودومیکس در ایمنی مواد غذایی |
کد مقاله : 1393-MVTCONF |
نویسندگان |
سمیه الماسی *1، میرحسن موسوی2 1دانشجو 2بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی |
چکیده مقاله |
جهانی شدن تولید، توزیع و تجارت مواد غذایی در سراسر جهان موجب افزایش آلودگی مواد غذایی مرتبط با منابع انسانی و حیوانی شده است. استفاده از روشهای مختلف اومیکس مانند ترانسکریپتومیکس، متابولومیکس، پروتئومیکس، ژنومیکس و غیره در تولید و فراوری و ایمنی مواد غذایی و افزایش طول عمر و کیفیت محصول مورد استفاده قرار میگیرد . متابولومیکس که طیف وسیعی از لیپیدها، اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه و ویتامینها را شامل میشود و بیشتر بر روی دادههای بیوشیمیایی و بیولوژیکی غذایی تمرکز دارد. پروتئینها درشت مغذیهای ضروری هستند که در سطح میکروبی نیز بررسی میشوند. همچنین میتوان گفت که پروتئومیکس در تحقیقات مواد غذایی کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. لیپیدومیکس بیشتر چربیها را مورد بررسی قرار میدهد، همچنین قابلیت ردیابی تقلبات را دارد و در مورد سلامتی انسان نیز اطلاعاتی را در دست قرار میدهد. در لیپیدومی از انواع روشهای مختلف کروماتوگرافی مانند کروماتوکرافی مایع، کروماتوگرافی گازی، کروماتوگرافی مایع فوق بحرانی و کروماتوگرافی لایه نازک استفاده میشود. آنالیز ترانسکریپتومیکس ویژگیها و عملکرد پروبیوتیک و پروتئینهای درون سلولی که بطور متفاوتی فراوان هستند را مشخص میکند. همچنین فودومیکس یک ابزار ضروری و رویکرد جدیدی میباشد که در حوزه ایمنی مواد غذایی فعالیت داشته و برای شناسایی و ارزیابی خطرات ناشی از مواد غذایی نقش دارد و موجب ایجاد یکسری سیستمهای نظارتی در طی فرآوری محصول میشود. |
کلیدواژه ها |
فودومیکس، متابولومیکس، اومیک، پروتئومیکس، لیپیدومیکس، ترانس کریپتومیکس |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |