مروری بر اثرات پودر غشای پوسته تخممرغ فرآوری شده (PEP) در تسریع فرآیند ترمیم زخمهای پوستی |
کد مقاله : 1390-MVTCONF (R1) |
نویسندگان |
محمد امین آقااحمدی *1، مهدی مشایخ2، کیانا حاجی آقاپور3 1دانشجوی دکتری حرفه ای _ دامپزشکی _دانشگاه آزاد بابل _مازندران 2دانشجو مقطع دکتری حرفه ای دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، استان سمنان 3دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل استان مازندران |
چکیده مقاله |
زخمهای التیامنیافته یک مشکل عمده بهداشتی و عامل مهم مرگ و میر در سرتاسر جهان هستند. تمرکز تحقیقات بر روی درمانهای مؤثر برای زخمهای حاد و مزمن پوستی است. هدف از این مطالعه، ارزیابی پودر غشای پوسته تخممرغ فرآوری شده (PEP) برای بهبود التیام زخمهای پوستی است. پوست بهعنوان بزرگترین عضو بدن، وظیفه حفاظت در برابر ریزاندامگان و تنظیم دمای بدن را بر عهده دارد؛ بنابراین، حفظ یکپارچگی و سلامت پوست از اهمیت بالایی برخوردار است. در آسیبهای محدود، این بافت قادر به ترمیم خود است، اما در شرایطی مانند سوختگیهای شدید و زخمهای مزمن، پوست توانایی ترمیم کامل را از دست میدهد و به محصولاتی که به ترمیم زخم کمک میکنند، نیاز پیدا میکند. غشای پوستۀ تخممرغ (Eggshell membrane) بین لایۀ پوستۀ معدنی و سفیده تخممرغ قرار دارد و حاوی 90 درصد پروتئین، 3 درصد لیپید و 2 درصد قند است. به دلیل ساختار فیزیکی و ترکیب شیمیایی خاص، میتواند برای تولید لوازم آرایشی و بهداشتی و محصولات پزشکی استفاده شود. پروتئینهای PEP با استفاده از پروتئومیکس مشخص شد که حاوی پروتئینهای ساختاری مانند کلاژن هستند. تأثیر PEP بر بهبود زخم در مدل آتلبندی زخم برش موش مشخص شد که PEP بهطور قابلتوجهی بسته شدن زخم را در روزهای 3، 7 و 10 تسریع میکند. بنابراین، PEP پتانسیل زیادی برای توسعه به یک محصول ترمیم زخم مقرون به صرفه دارد. |
کلیدواژه ها |
غشاء پوسته تخممرغ (ESM)پودر غشای پوسته تخم مرغ فرآوری شده (PEP)، ترمیم زخم، پروتئین، جداسازی غشای پوسته تخم مرغ |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |