ارزیابی عملکرد رژیم غذایی حاوی اسید‌های چرب امگا3 در دو پروتوکل همزمان‌سازی فحلی با استفاده از سیدر و پروژسترون خوراکی در عملکرد تولیدمثلی میش‌های نژاد ماکویی
کد مقاله : 1386-MVTCONF
نویسندگان
احمدرضا برهانی *1، احسان عناصری2، بهرام دلیر نقده2، نوید جهان روشن2
1ندارم
2ندارد
چکیده مقاله
مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی عملکرد رژیم غذایی حاوی اسید‌های چرب امگا3 در دو پروتوکل همزمان‌سازی فحلی با استفاده از سیدر (CIDR) و مجسترول‌استات (MGA) خوراکی در عملکرد تولیدمثلی میش‌های نژاد ماکویی صورت گرفت. این مطالعه همچنین به منظور دست‌یابی به یک روش کارآمد، ارزان، راحت (با توجه به قابلیت افزوده شدن به خوراک) و ایده‌آل برای سیستم‌های تولید غیر متمرکز در مقایسه با روش‌های مرسوم صورت گرفته است. برای این منظور میش‌ها به طور تصادفی به 6 گروه و 12 راس در هر گروه تقسیم شدند. گروه‌های مورد آزمایش شامل؛ گروه اول: گروه کنترل بدون افزودن مکمل امگا3، گروه دوم: گروه کنترل به همراه افزودن مکمل امگا3، گروه سوم: گروه سیدر بدون استفاده از مکمل امگا3، گروه چهارم: گروه سیدر به همراه استفاده از مکمل امگا3، گروه پنجم: گروه MGA بدون استفاده از مکمل امگا3 و گروه ششم: گروه MGA به همراه استفاده از مکمل امگا3 بودند.
تعیین وضعیت آبستنی توسط دستگاه اولتراسونوگرافی صورت گرفت. در نتایج بدست آمده و محاسبه نرخ آبستنی، امگا3 باعث افزایش نرخ آبستنی هم در گروه دریافت‌کننده MGA (افزایش 16 درصدی) و هم در گروه سیدر (افزایش 8 درصدی) شد. همچنین تفاوت 12 درصدی در نرخ آبستنی گروه‌های دریافت کننده سیدر (نرخ آبستنی 87 درصد) و گروه دریافت کننده MGA (نرخ آبستنی 75 درصد) مشاهده گردید. نتایج این مطالعه نشان داد مکمل امگا3 باعث افزایش نرخ باروری در گله خواهد شد همچنین مشخص شد که روش استفاده از مجسترول استات خوراکی روشی ارزان، کارآمد و قابل رقابت با روش سیدر است.
کلیدواژه ها
همزمان سازی فحلی، گوسفند، امگا3، چربی، باروری
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر