لکتین‌ها و نقش آن در تغذیه طیور
کد مقاله : 1378-MVTCONF
نویسندگان
سهیل ابوطالبی اصفهانی *1، پردیس بازگیر1، عاطفه میرحسنی1، فاطمه عیدی2
1دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی دانشگاه لرستان
2دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی دانشگاه لرستان
چکیده مقاله
لکتین‌ها گروهی از پروتئین‌های محلول هستند که در تمامی گیاهان و حیوانات یافت می‌شوند و در تغذیه طیور نقش دوگانه‌ای ایفا می‌کنند. این پروتئین‌ها می‌توانند هم اثرات مثبت و هم منفی بر روی سلامت و عملکرد طیور داشته باشند. توازن در رژیم غذایی و استفاده از روش‌های مناسب آماده‌سازی، کلید مدیریت تأثیرات لکتین‌ها در جیره طیور است. به عنوان مثال، استفاده از حرارت مرطوب و پروبیوتیک‌ها می‌تواند سطح لکتین‌ها در جیره را به میزان مطلوبی کاهش داده و از بروز اثرات منفی آنها جلوگیری کند. تجمع بیش از حد لکتین‌ها در بدن طیور ممکن است باعث التهاب و آسیب به بافت روده و همچنین ایجاد اثرات ضد تغذیه‌ای شود. در مقابل، وجود سطوح متعادل لکتین در جیره غذایی برای بهبود ایمنی و رشد طیور ضروری است. در حال حاضر، تحقیقات زیادی در حال انجام است که به بررسی رابطه بین سطح سرمی لکتین متصل به مانوز (Mannose-binding lectin Or MBL) و میزان ایمنی طیور می‌پردازد. این پژوهش‌ها به منظور دستیابی به رویکردهای نوین برای استفاده بهینه از لکتین‌ها در تغذیه طیور و بهبود سلامت و عملکرد آنها انجام می‌شوند. مطالب فوق براساس مقاله‌های موجود در پایگاه‌های اطلاعاتی گوگل اسکولار، پاب مد، SID، سیویلیکا نوشته شده است.
کلیدواژه ها
لکتین،تغذیه طیور، ضد تغذیه‌ای، MBL
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر