ارزیابی تأثیر ضدباکتریایی آویشن(Thymus vulgaris) در برابر باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز |
کد مقاله : 1376-MVTCONF |
نویسندگان |
آنیتا حیدری * Department of Cell and Molecular Sciences, Faculty of Biological Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran |
چکیده مقاله |
چکیده: گیاه دارویی آویشن بهعنوان ترکیبی با منشاء طبیعی و جایگزینی برای داروهای ضدمیکروبی شیمیایی در کنترل عفونتهای باکتریایی میتوانند مفید واقع شوند. استرپتوکوکوس پیوژنز، جزو استرپتوکوک های گروه A است که کپسولهای پلی ساکاریدی عامل عمده حدت این باکتری میباشد و پروتئین M جدار آن ضد عمل بیگانه خواری است. عمدتا دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر میکند و باعث بیماریهایی چون تب مخملک (Scarlet fever) و گلودرد عفونی (septic sorethroat) میشود . در مطالعه حاضر، ارزیابی اثر اسانس آویشن بر باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز مورد بررسی قرار گرفت. اسانسگیری بهروش تقطیر با آب در دستگاه کلونجر (Clvenger) انجام شد. از سویه استرپتوکوکوس پیوژنز (ATCC19615) استفاده گردید. بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس بهروش دیسک دیفیوژن و حداقل غلظت بازدارندگی (MIC)Minimum Inhibition Concentration و حداقل غلظت کشندگی (MBC) Minimum Bactericidal Concentration از روش میکرودایلوشن براث با غلظتهای (ppm 5000 ،4000 2500، 1250، 1000 ،500 ،250 ،125 ،5/62 ) معین شد. هاله بازدارندگی با قطر ۵۰ میلیمتر در اسانس آویشن مشاهده شد، همچنین تقطیر آبی آویشن با ۴۵ میلیمتراثر بازدارندگی روی باکتری را دارا بود. نتایج نشان دهندهی اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن در همه غلظتها بود اما بهترین غلظت بازدارندگی( ppm 2125) و کشندگی (ppm 4000) گزارش گردید. با توجه بهفعالیت ضدباکتریایی قابل توجه آویشن، مطالعه حاضر این عامل را بهعنوان یک داروی ضدباکتریایی با منشأ طبیعی معرفی میکند. |
کلیدواژه ها |
کلمات کلیدی: استرپتوکوکوس پیوژنز، ضدمیکروبی، آویشن، میکرودایلوشن براث |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |