بررسی اثر افزودنی Nano Egg Booster بر عملکرد تولیدی بعد از پیک تولید در مرغ تخمگذار
کد مقاله : 1371-MVTCONF
نویسندگان
محمد احسان فرزین پور *
دانشجو دکترای عمومی دامپزشکی + دانشگاه رازی + دانشکده دامپزشکی + کرمانشاه
چکیده مقاله
این مطالعه به منظور بررسی کارایی یک افزودنی غذایی تجاری تحت عنوان "نانو اگ بوستر L40:50 " بر عملکرد تولیدی در مرغ‌های تخم‌گذار مسن، انجام شد. گروه های آزمایشی شامل چهار سطح مختلف نانو اگ بوستر صفر ،‌500، 750 و 1000 گرم در تن جیره غذایی بود. تعداد 160 قطعه مرغ تخم‌گذار دارای سن 58 هفته به‌طور تصادفی به چهار گروه آزمایشی با پنج تکرار، هر تکرار شامل هشت مرغ تخمگذار در هر قفس تقسیم شدند. در طول دوره شش هفته آزمایش، درصد تولید، ضریب تبدیل و میانگین وزن‌ تخم مرغ به صورت روزانه و هفتگی مورد بررسی قرار گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه آماری قرار گرفتند. در صورت معنی دار بودن اثرات مربوطه، آنالیز میانگین داده ها با آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح احتمال ≤ 0.05P انجام گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که با مصرف 1000 گرم در تن از افزودنی "نانو اگ بوستر"، درصد تولید تخم‌مرغ به میزان هفت درصد افزایش یافت (≤ 0.05P). همچنین، ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری کاهش نشان داد (≤ 0.05 P)، در حالی که تفاوت معنی داری در وزن تخم‌مرغ مشاهده نشد. این یافته‌ها حاکی از آن است که استفاده از افزودنی "Nano Egg Booster" می‌تواند به‌عنوان یک راهکار مؤثر برای افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد تولیدی مرغ‌های تخم‌گذار بعد از پیک تولید مطرح شود و سبب تولید پایدار در مرغ تخمگذار و طولانی شدن عمر اقتصادی پرنده تخمگذار گردد.
کلیدواژه ها
درصد تولید ، وزن تخم مرغ، ضریب تبدیل ، Nano Egg Booster L40:50‍‍
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر