مروری بر تغییرات هورمون‌ها کلیدی در دوره انتقال گاوشیری
کد مقاله : 1364-MVTCONF (R1)
نویسندگان
سامان چالاکی *1، بهرام شهره2، کایو فیگویرو3، دیواکار ویاس4، مهنا معتمدی5
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3استاد دانشکده دامپزشکی، دانشگاه میشیگان، آمریکا
4استاد گروه علوم دامی، دانشگاه فلوریدا، آمریکا
5دانشجوی کارشناسی علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده مقاله
گاوهای شیری به‌عنوان یکی از حیوانات کلیدی در صنعت لبنیات جهان، نقش مهمی در تأمین محصولات لبنی دارند. دوره انتقال، که از سه هفته قبل تا سه هفته پس از زایمان را در بر می‌گیرد، دوره‌ای حیاتی برای این گاوها محسوب می‌شود. در این دوره، تغییرات هورمونی و متابولیکی قابل توجهی رخ می‌دهد که بر سلامت، رفاه، و عملکرد تولیدی و تولیدمثلی گاوها تأثیر می‌گذارد. این تغییرات شامل فعالیت غده تیروئید، افزایش مصرف لیپیدها، و تغییرات در هورمون‌هایی همچون پروژسترون، استروژن، و کورتیزول است. اگر این تغییرات به‌درستی مدیریت نشوند، می‌توانند منجر به مشکلات جدی همچون کاهش تولید شیر و بازده تولیدمثلی، افزایش عفونت‌ها، و کاهش رفاه کلی حیوانات شوند. این مقاله مروری به بررسی این تغییرات هورمونی و عوامل مؤثر بر آن‌ها پرداخته و تلاش می‌کند تا با مرور منابع علمی موجود، درک عمیق‌تری از این دوره بحرانی فراهم کند. هدف نهایی مقاله، بهبود سلامت و بهره‌وری گاوهای شیری از طریق مدیریت صحیح تغییرات هورمونی در دوره انتقال است.
کلیدواژه ها
دوره انتقال، گاو شیری، تغییرات هورمونی، تولید مثل
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی