بررسی و تحلیل چالش‌ها و تهدیدات پاتوژن‌های ویروسی در صنعت آبزی‌پروری
کد مقاله : 1360-MVTCONF
نویسندگان
بیتا موسی زاده *1، رویا شیخ زاده اقدم2، فرناز امینی3
1کارشناسی- آموزش زیست شناسی- دانشگاه پردیس فاطمه الزهرای تبریز-آذربایجان شرقی-ایران
2کارشناسی، آموزش زیست شناسی، پردیس فاطمه الزهرا، دانشگاه فرهنگیان، تبریز، آذربایجان شرقی، ایران.
3استاد، پردیس فاطمه الزهرا، دانشگاه فرهنگیان، تبریز، آذربایجان شرقی، ایران.
چکیده مقاله
تقاضای رو به رشد جهانی برای غذاهای دریایی همراه با ظرفیت محدود بخش صید وحشی برای پاسخگویی به این تقاضا باعث شده است که صنعت آبزی پروری در سراسر جهان به رشد خود ادامه دهد. مجموعه وسیعی از گونه‌های جانوران آبزی با تراکم بالا در سیستم‌های آب شیرین، شور و دریایی که در معرض محیط‌های جدید و بیماری‌های بالقوه جدید هستند، پرورش داده می‌شوند. استرس در مزرعه ممکن است توانایی آنها را برای مبارزه با عفونت به خطر بیندازد و شیوه های کشاورزی انتقال سریع بیماری را تسهیل می کند. پاتوژن های ویروسی، چه برای دهه ها ایجاد شده باشند و یا به تازگی، به عنوان تهدیدهای سلامت و بیماری زا محسوب می شوند. زیرا درمان های موثر کمی وجود دارد، و همچنین توسعه واکسن های ویروسی موثر در سیستم های آبی بعید به نظر می رسد. در اینجا، ما تعدادی از پاتوژن‌های ویروسی مهم‌تر باله‌ماهی‌ها، از جمله آکوابیرناویروس‌ها و ویروس نکروز خونساز عفونی را که از نیمه اول قرن بیستم شناخته شده‌اند، و پاتوژن‌های ویروسی جدیدتر، به‌عنوان مثال بتانوداویروس‌ها، که در آبزی پروری ظهور کرده‌اند، مرور می‌کنیم. این ویروس در چند دهه گذشته دستخوش یک گسترش چشمگیر بوده است.
کلیدواژه ها
آبزی‌پروری، پاتوژن‌های ویروسی، بیماری‌های ماهی، شیوع بیماری، مدیریت سلامت آبزیان
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی