بررسی چگونگی استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص بیماری های ماهی با استفاده از آنالیز کیفیت آب
کد مقاله : 1351-MVTCONF
نویسندگان
نرجس سنچولی *
پژوهشکده تالاب بین المللی هامون_ پژوهشگاه زابل
چکیده مقاله
تشخیص به موقع بیماری‌های ماهی و شناسایی دلایل زمینه‌ای برای پرورش دهندگان ضروری است تا برای کاهش شیوع بیماری و به دنبال آن جلوگیری از خسارات مالی با پیامدهای منفی اقدامات لازم را انجام دهند. به طور معمول، ویروس ها و باکتری ها، بیماری های ماهی را ایجاد می کنند. بر اساس مطالعات بیوشیمیایی، وجود باکتری ها و ویروس های خاص ممکن است بر سطح pH، اکسیژن محلول(DO)، تقاضای اکسیژن بیوشیمیایی (BOD)، تقاضای اکسیژن شیمیایی (COD)،کل جامدات معلق(TSS)،کل جامدات محلول(TDS)، هدایت الکتریکی (EC)، فسفات(PO43-)، نیترات(NO3-N)و آمونیاک(NH3-N)در آب تأثیر بگذارد و منجر به مرگ ماهی ها شود علاوه بر این، فرآیندهای طبیعی مانند فتوسنتز، تنفس و تجزیه نیز به تغییر کیفیت آب کمک می کند که بر سلامت ماهی تأثیر منفی می گذارد. با توجه به موفقیت‌های اخیر تکنیک‌های یادگیری ماشین، در این مقاله مثالی از چگونگی کاربرد یک الگوریتم یادگیری ماشینی پیشرفته برای شناسایی و پیش‌بینی کاهش کیفیت آب به موقع و دقیق ذکر شده است. بنابراین، استفاده از این تکنیک کمک زیادی به انجام اقدامات پیشگیرانه در برابر بیماری های احتمالی ماهی می کند. نتایج تجربی دقت بالایی را در تشخیص بیماری‌های ماهی مخصوص کیفیت آب بر اساس الگوریتم با مجموعه داده‌های واقعی نشان می‌دهد.
کلیدواژه ها
هوش مصنوعی، تکنیک یادگیری ماشین ، تشخیص بیماری،آنالیز فاکتورهای کیفی آب
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی