پوشش های خوراکی ضد میکروبی ، آنتی اکسیدانی و بهبود ماندگاری گوشت مرغ |
کد مقاله : 1335-MVTCONF |
نویسندگان |
مرضیه حسینعلی *1، محمدرضا پژوهی الموتی2 1_ 2گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آن |
چکیده مقاله |
آلودگی گوشت در طی فرآوری، توزیع و عرضه میتواند کیفیت و ایمنی محصولات را به خطر بیندازد و باعث تغییرات نامطلوب متعدد و کاهش ماندگاری شود که تأثیر منفی بر بازدهی صنعتی و رضایت مصرفکنندگان خواهد داشت. در سالهای اخیر، مطالعاتی با استفاده از تکنیکهای ضد آلودگی و روشهای بستهبندی جدید برای غلبه بر فساد، افزایش پایداری و کاهش ضایعات انجام شده است. فیلم ها و پوشش های خوراکی به دست آمده از پلیمرهای زیستی مانند پلی ساکاریدها، پروتئین ها و لیپیدها، همراه با ترکیبات فعال، می توانند یک رویکرد نوین در این زمینه باشند. این مقاله بر مطالعات اخیر متمرکز شده است که از بستر های پلیمری زیست تخریب پذیر جایگزین به همراه ترکیبات طبیعی با فعالیت ضد میکروبی آنتی اکسیدانی بر روی گوشت مرغ استفاده می شوند. تأثیر این مواد بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژیکی و حسی و همچنین تأثیر آن بر ماندگاری گوشت مرغ مشهود بوده است و ترکیبات مختلف فیلمها یا پوششهای خوراکی فعال تأثیر مثبتی بر روی گوشت مرغ داشتند. مطالعات مختلف گزارش کردند که نتایج اصلی حاصل شده، کاهش رشد میکروبی و بقای عوامل پاتوژن، کاهش سرعت تکامل اکسیداسیون لیپید، و بهبود کیفیت حسی و ماندگاری (افزایش از 4 به 12 روز) بود. |
کلیدواژه ها |
پوشش های خوراکی، خواص ضد میکروبی، خواص آنتی اکسیدانی، ماندگاری. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |