ارزیابی مقایسه ای ویژگی آنتی اکسیدانی ترکیب سین بیوتیک حاوی عصاره آبی- الکلی مارچوبه و قند اینولین به عنوان پری بیوتیک همراه با باکتری لاکتوباسیلوس سالیواریوس IBRC-M 10865 در شرایط آزمایشگاهی |
کد مقاله : 1325-MVTCONF |
نویسندگان |
اسری فریور *1، تورج مهدی زاده2، سونیا خورشیدی3 1دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه استان آذربایجان غربی 2دانشیار رشته بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه استان آذربایجان غربی 3دانشجوی دکترا رشته بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه استان آذربایجان غربی |
چکیده مقاله |
پستبیوتیکها متابولیتهایی هستند که توسط باکتریهای پروبیوتیک تولید میشوند که اثرات سلامتی زیادی دارند. سمی نبودن و بی خطر بودن پست بیوتیک ها از مهمترین ویژگی های پست بیوتیک ها در استفاده از این ترکیبات در صنایع غذایی است . پری بیوتیک ها نیز مواد غذایی غیر قابل تجزیه و هضمی که با تقویت انتخابی در رشد و فعالیت تعدادی از باکتریهای رودهای به میزبان اثرات مفیدی را میرساند. مطالعه حاضر با هدف بررسی ویژگی های آنتی اکسیدانی پست بیوتیک تهیه شده از ترکیب سین بیوتیکی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس سالیواریوس IBRC-M 10865 همراه با قند سنتزی اینولین و همچنین عصاره آبی – الکلی گیاه مارچوبه به عنوان ترکیب پری بیوتیک در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. در این بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روش های 2،2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) مهار رادیکال های آزاد و سنجش قدرت آنتی اکسیدانی کاهنده آهن (FRAP ) مورد ارزیابی قرار گرفت . درصد مهار رادیکال آزاد به روش DPPH برای عصاره عصاره آبی – الکلی مارچوبه و قند اینولین به ترتیب 31.75% و 24.27% به ترتیب در غلظت های 0.005 و 0.01 میلی گرم و در FRAP ظرفیت آنتی اکسیدانی کل عصاره آبی – الکلی مارچوبه و قند اینولین به ترتیب 169.29 نانومولار و 1.90 نانومولار به دست آمد. نتایج حاکی از آن بود که در هر دو روش DPPH و FRAP عصاره مارچوبه دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی تری نسبت به اینولین بود . |
کلیدواژه ها |
سین بیوتیک ، مارچوبه ، اینولین ، لاکتوباسیلوس سالیواریوس |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |