ویروس‌های مشترک انسان و ماهیان و روش‌های نوین تشخیصی آنها
کد مقاله : 1309-MVTCONF
نویسندگان
صدیقه محمدی *1، میرحسن موسوی2، صغری ولی زاده3
1کارشناسی ارشد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی
2استاد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی
3استاد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی
چکیده مقاله
تقاضای جهانی برای غذاهای دریایی در حال افزایش است، اما بخش صید وحشی نمی‌تواند به این تقاضا پاسخ دهد. به همین دلیل، صنعت آبزی پروری در حال رشد است. ماهی‌ها و بیماری‌هایی که بین انسان و حیوانات مشترک هستند و از آبزیان منشا می‌گیرند، مشکلات زیادی برای صنعت پرورش ماهی و شیلات در سراسر دنیا ایجاد کرده‌اند. به طور خاص، بیماری‌های مشترک بین انسان و دام می‌توانند تهدیدات گسترده ای برای انسان‌ ایجاد کنند. ویروس‌ها عامل اصلی بیماری‌های ناشی از غذا در سراسر جهان هستند. ویروس‌های هپاتیت A و هپاتیت E و نورویروس‌ها به عنوان ویروس‌های اصلی تهدید کننده سلامت عمومی شناخته می‌شوند. شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و ماهی‌ها بسته به فصل تغییر می‌کند. بنابراین، برای ارزیابی و کنترل پاتوژن‌ها در ماهیان وحشی و پرورشی، باید به طور منظم وضعیت آن‌ها را بررسی کنیم. بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، معمولاً از طریق خوردن ماهی خام یا نیم‌پز به انسان منتقل می‌شود. برای پیشگیری از این بیماری‌ها، آگاهی از روش‌های تشخیصی که سریع و دقیق باشند از اهمیت زیادی برخور هستند و با تشخیص بموقع عوامل می‌توان از شیوع و گسترش آنها جلوگیری نمود.
کلیدواژه ها
زئونوز، ماهی، ویروس، آبزیان
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی