ویروسهای مشترک انسان و ماهیان و روشهای نوین تشخیصی آنها |
کد مقاله : 1309-MVTCONF |
نویسندگان |
صدیقه محمدی *1، میرحسن موسوی2، صغری ولی زاده3 1کارشناسی ارشد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی 2استاد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی 3استاد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی |
چکیده مقاله |
تقاضای جهانی برای غذاهای دریایی در حال افزایش است، اما بخش صید وحشی نمیتواند به این تقاضا پاسخ دهد. به همین دلیل، صنعت آبزی پروری در حال رشد است. ماهیها و بیماریهایی که بین انسان و حیوانات مشترک هستند و از آبزیان منشا میگیرند، مشکلات زیادی برای صنعت پرورش ماهی و شیلات در سراسر دنیا ایجاد کردهاند. به طور خاص، بیماریهای مشترک بین انسان و دام میتوانند تهدیدات گسترده ای برای انسان ایجاد کنند. ویروسها عامل اصلی بیماریهای ناشی از غذا در سراسر جهان هستند. ویروسهای هپاتیت A و هپاتیت E و نورویروسها به عنوان ویروسهای اصلی تهدید کننده سلامت عمومی شناخته میشوند. شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و ماهیها بسته به فصل تغییر میکند. بنابراین، برای ارزیابی و کنترل پاتوژنها در ماهیان وحشی و پرورشی، باید به طور منظم وضعیت آنها را بررسی کنیم. بیماریهای مشترک بین انسان و دام، معمولاً از طریق خوردن ماهی خام یا نیمپز به انسان منتقل میشود. برای پیشگیری از این بیماریها، آگاهی از روشهای تشخیصی که سریع و دقیق باشند از اهمیت زیادی برخور هستند و با تشخیص بموقع عوامل میتوان از شیوع و گسترش آنها جلوگیری نمود. |
کلیدواژه ها |
زئونوز، ماهی، ویروس، آبزیان |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |