اهمیت توکسوپلاسماگوندی در ماهی و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته برای تشخیص، کنترل و پیشگیری از آن
کد مقاله : 1304-MVTCONF
نویسندگان
زهرا محمدی *1، میرحسن موسوی2، صغری ولی زاده3
1کارشناسی ارشد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی
2استاد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی
3استاد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی
چکیده مقاله
توکسوپلاسما گوندی یک انگل تک‌یاخته‌ای است که عمدتاً میزبان اصلی آن گربه‌ها هستند که توانایی انتقال به انسان از طریق مصرف گوشت‌های خام یا نیم‌پز آلوده، سبزیجات آلوده و همچنین تماس با خاک یا آب آلوده را دارد . همچنین می‌تواند به طور گسترده در بین گونه‌های مختلف جانوری از جمله ماهیان منتشر شود. بررسی حضور و اثرات این انگل در ماهیان اهمیت زیادی برای بهداشت عمومی و صنعت شیلات دارد. در این مقاله، شیوع توکسوپلاسما گوندی در ماهیان، روش‌های تشخیص آن و پیامدهای بالقوه برای سلامت انسان و اکوسیستم‌های آبی مورد بحث قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که آلودگی ماهیان به توکسوپلاسما گوندی می‌تواند به عنوان یک مسیر انتقال انگل به انسان مطرح شود و نیازمند توجه ویژه در مدیریت و کنترل بیماری‌های انگلی در محیط‌های آبی است. این مقاله به بررسی دقیق‌تر مکانیسم‌های انتقال، تاثیرات زیستی و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته برای تشخیص، پیشگیری و کنترل این انگل در صنعت ماهی‌گیری و آبزی‌پروری می‌پردازد.
کلیدواژه ها
گربه، توکسوپلاسما گوندی، ماهی، محیط‌های آبی، تکنولوژی‌های پیشرفته
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی