اهمیت توکسوپلاسماگوندی در ماهی و استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته برای تشخیص، کنترل و پیشگیری از آن |
کد مقاله : 1304-MVTCONF |
نویسندگان |
زهرا محمدی *1، میرحسن موسوی2، صغری ولی زاده3 1کارشناسی ارشد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی 2استاد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی 3استاد، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، استان آذربایجان شرقی |
چکیده مقاله |
توکسوپلاسما گوندی یک انگل تکیاختهای است که عمدتاً میزبان اصلی آن گربهها هستند که توانایی انتقال به انسان از طریق مصرف گوشتهای خام یا نیمپز آلوده، سبزیجات آلوده و همچنین تماس با خاک یا آب آلوده را دارد . همچنین میتواند به طور گسترده در بین گونههای مختلف جانوری از جمله ماهیان منتشر شود. بررسی حضور و اثرات این انگل در ماهیان اهمیت زیادی برای بهداشت عمومی و صنعت شیلات دارد. در این مقاله، شیوع توکسوپلاسما گوندی در ماهیان، روشهای تشخیص آن و پیامدهای بالقوه برای سلامت انسان و اکوسیستمهای آبی مورد بحث قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که آلودگی ماهیان به توکسوپلاسما گوندی میتواند به عنوان یک مسیر انتقال انگل به انسان مطرح شود و نیازمند توجه ویژه در مدیریت و کنترل بیماریهای انگلی در محیطهای آبی است. این مقاله به بررسی دقیقتر مکانیسمهای انتقال، تاثیرات زیستی و استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته برای تشخیص، پیشگیری و کنترل این انگل در صنعت ماهیگیری و آبزیپروری میپردازد. |
کلیدواژه ها |
گربه، توکسوپلاسما گوندی، ماهی، محیطهای آبی، تکنولوژیهای پیشرفته |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |