ترکیبات پکتیکی و پکتوالیگوساکاریدها : چشم اندازی بر فعالیت های بیولوژیکی و روش های تولید آن ها |
کد مقاله : 1283-MVTCONF (R1) |
نویسندگان |
سحر بچاری1، مریم قادری قهفرخی *2، حسن احمدی گاولیقی3، مهدی زارعی4 1گروه بهداشت مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوزستان، ایران 2استادیار، گروه بهداشت مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوزستان، ایران 3دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران 4استاد، گروه بهداشت مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوزستان، ایران |
چکیده مقاله |
پکتین هترو پلیساکارید ساختاری موجود در دیوارهی سلولی گیاهان است. پکتین به دلیل ارزان و بیخطر بودن برای محیط زیست در صنایع غذایی و دارویی کاربرد فراوانی دارد. این ترکیب به عنوان یک افزودنی طبیعی و GRAS، به طورگسترده در صنعت غذا به عنوان پایدار کننده، بافت و قوام دهنده، امولسیفایر و تشکیل دهندهی ژل مورد استفاده قرار میگیرد. پکتین-های استخراج شده از منابع گیاهی مختلف از نظر فعالیت بیولوژیکی مختلف نیز مورد بررسی قرار گرفتهاند که از آن جمله میتوان به پتانسیل تنظیم یا تقویت کننده سیستم ایمنی، اثرات ضد التهابی، اثرات کاهش دهندگی قند خون، پتانسیل پری-بیوتیکی، ویژگیهای ضد باکتریایی، عملکردهای آنتیاکسیدانی و ضد توموری اشاره کرد. با این وجود پکتین دارای معایب ذاتی از جمله وزن مولکولی بالا و آگلومره شدن در زمان انحلال میباشد که بسیاری از فعالیتهای بیولوژیکی آن را تحت تاثیر قرار میدهد. با تشکیل مشتقات پکتین با تغییرات کنترل شده در ساختار آن، خواصی مانند حلالیت، آب گریزی، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی ممکن است اصلاح شود و برخی خواص عملکردی جدید دیگر ایجاد شود. پکتوالیگوساکاریدها (POSs) از جمله مشتقات پکتین میباشند که با روشهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و یا آنزیمی تولید شده و در بسیاری از موارد عملکردهای تکنولوژیکی و بیولوژیکی بهتری نسبت به پکتین خام دارند. بنابراین تولید POSs میتواند در بحث مدیریت ضایعات و فرآوردههای جانبی کشاورزی مورد توجه قرار گیرد و این ترکیبات میتوانند در صنایع غذائی و داروئی مورد استفاده قرار گیرند. |
کلیدواژه ها |
پکتین، پکتوالیگوساکارید، پریبیوتیک، ضایعات کشاورزی، فعالیت های بیولوژیکی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |