بررسی الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی اشرشیاکلی جدا شده از گوشت گاو در شهر قزوین |
کد مقاله : 1279-MVTCONF (R1) |
نویسندگان |
مهسا ملک پور آذر *1، متین سلیمانی فرد2، مینا ملک پورآذر3، لیلا منافی4، رزاق محمودی5، امیر جوادی6 1دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین 2دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی بهداشت و ایمنی مواد غذایی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین 3دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی موادغذایی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان 4مرکز تحقیقات ایمنی محصولات سلامت محور در دانشگاه علوم پزشکی قزوین 5مرکز تحقیقات میکروبشناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین 6دکترای تخصصی بیماری های داخلی دام بزرگ ، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین |
چکیده مقاله |
اخیرا استفاده بیش از حد از آنتیبیوتیکها در صنعت دامپروری رواج یافته است که سبب شیوع ارگانیسمهای بیماریزای مقاوم به درمان در محصولات غذایی دامی شده است. از اینرو در این مطالعه به بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشرشیاکلی جدا شده از گوشت گاو پرداخته شده است. در مطالعه حاضر الگوی مقاومت 36 جدایه اشرشیاکلی نسبت به 13 آنتی بیوتیک طبق دستورالعمل CLSI بررسی شد. 100 ماکرولیتر از کشت شبانه باکتری، تنظیم شده بر رویCFU/ml 106، روی محیط کشت مولرهینتون آگار کشت داده شد و پس از دیسک گذاری، به مدت 24 ساعت در دمای 37±2 درجه سانتیگراد نگهداری و قطر هاله عدم رشد باکتری به وسیله کولیس اندازه گیری شد. طبق نتایج بدست آمده 100 درصد جدایهها به آنتیبیوتیک آمپیسیلین و تایلوزین ، 33/58 درصد نسبت به تتراسایکلین،77/52 درصد نسبت به تریمتوپریم سولفامتاکسازول، 66/41 درصد به آنتیبیوتیک نالدیکسیک اسید، 11/36 درصد به آنتیبیوتیک ایمیپنم، 33/33 درصد به سفوتاکسیم، 28 درصد به سفتازیدیم، 22/22درصد به سیپروفلوکساسین، 88/13درصد به کلرامفنیکل و 3 درصد به آزترونام مقاومت نشاندادند و تمام جدایهها نسبت به آنتیبیوتیک جنتامایسین حساس بودند. همچنین 50درصد جدایهها به بیش از سه کلاس آنتیبیوتیک مقاوم بودند و به عنوان جدایههای مقاوم به چند دارو (MDR) شناخته شدند. مقاومت بالای آنتی بیوتیکی مشاهده شده لزوم استفاده محدود آنتی بیوتیک ها را در صنعت دامپروری نشان میدهد و استفاده یک روش جایگزین مناسب ضرروری بنظر میرسد. |
کلیدواژه ها |
: اشرشیاکلی، گوشتگاو، مقاومت آنتیبیوتیکی، بیماری غذا-زاد |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |