مروری بر انواع تقلبات و روشهای تشخیص آنها در گوشت و فراوردههای گوشتی |
کد مقاله : 1278-MVTCONF |
نویسندگان |
مینا ملک پورآذر1، مهسا ملک پور آذر *2، متین سلیمانی فرد3، مجید امین زارع4 1دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی موادغذایی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان 2دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین 3دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی بهداشت و ایمنی مواد غذایی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین 4استاد گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی زنجان |
چکیده مقاله |
گوشت بهعنوان یک منبع مهم تغذیهای برای افزایش رشد و نمو و تامین انرژی به شمار میآیدو.با وجود اینکه، حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده و کلسترول میباشد، مصرف آن در سالهای اخیر افزایش یافته است. همچنین امروزه در جوامع شهری فراورده-های گوشتی مانند سوسیس و کالباس در رژیم غذایی مردم دنیا جایگاه ویژهای دارد. اما به دلیل افزایش قیمت گوشت و کاهش در دسترس بودن آن تقلب توسط تولیدکنندگان و فروشندگان گوشت دور از ذهن نیست رایج ترین تقلبات شامل؛ استفاده از بافت-های غیرمجاز و جایگزینی گوشت حیوانات دیگر، همچنین افزودن نیترات و نیتریت به مقدار بیش از حد و استفاده از خمیر مرغ در فراوردههای گوشتی و عدم بیان آن روی برچسب بسته بندی محصول میباشد. از روشهای تشخیص این نوع تقلبات میتوان به آزمونهای شیمیایی و روشهای بافتشناسی و تکنیکهایی مانند؛ واکنش زنجیرهای پلیمراز(PCR)، طیف سنجی و کروماتوگرافی گازی(HPLC) اشاره کرد، بنابراین توجه به بهداشت و سلامت گوشت و فراوردههای آن امری ضروری و مهم میباشد و این مطالعه جهت حفظ سلامت عمومی و جلوگیری از گسترش بیماریها و اطمینان از سالم بودن محصولات پروتئینی در مواد غذایی صورت گرفت. |
کلیدواژه ها |
گوشت، تقلبات، فراوردههای گوشت، تشخیصتقلبات |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |