تاثیر افزودن آمیکاسین به نمونه های خونی و مقایسه با روش prewarming EDTA بر تجمع پلاکت
کد مقاله : 1267-MVTCONF (R1)
نویسندگان
مینا هدایتی *1، سیده پرستو یاسینی2، سید حامد شیرازی بهشتی ها2
1-
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده مقاله
ترومبوسیتوپنی کاذب (pseudothrombocytopenia) پدیده آزمایشگاهی است؛ که در اثر تجمع پلاکتی به صورت in vitro رخ می دهد و به صورت کاذب به کاهش تعداد پلاکت ها توسط دستگاه های hematology analyzerمی انجامد. در بسیاری از نمونه ها ترومبوسیتوپنی کاذب می تواند به علت ماده ضد انعقاد EDTA رخ دهد. هدف این مطالعه، بررسی تأثیر افزودن آمیکاسین و گرم‌کردن نمونه‌های خون پیش از انجام تست‌ها (prewarming) بر تجمع پلاکت‌ها و جلوگیری از ترومبوسیتوپنی کاذب ناشی از EDTA در نمونه‌های خون گربه است.
در این تحقیق نمونه خون از ورید سفالیک 20 گربه اخذ شد و به لوله‌های حاوی ضد انعقاد K2EDTA اضافه شد. نمونه‌های خون در چهار گروه آزمایشی مختلف قرار گرفتند. این 4 گروه آزمایشی شامل EDTA ، EDTA-AMK ، EDTA-salin و EDTA-prewarming بود.در هر گروه، نمونه‌ها در دستگاه هماتولوژی آنالیزور(Exigo veterinary hematology analyzer) آنالیز شده و اسمیرهای خون با رنگ‌آمیزی رایت تهیه و با بزرگ‌نمایی 100× برای حضور لخته‌های پلاکتی بررسی شدند.تحلیل مقایسات با آنالیز واریانس یکطرفه (One way-ANOVA) صورت گرفت.
افزودن آمیکاسین و روش prewarming به‌طور مؤثری تعداد شمارش پلاکت‌ها در گربه را افزایش داد. علی رغم افزایش تعداد پلاکت ها اثر معنا داری رو تعداد لخته های پلاکتی وجود نداشت. پارامترهای دیگر فاقد اختلاف معنادار بودند.
استفاده از روش های اشاره شده، از نیاز به دریافت مجدد خون در نمونه هایی که امکان دریافت خون مجدد برای آزمایش دوباره وجود ندارد؛ مفید می باشد. تشخیص ترومبوسیتوپنی کاذب می تواند از پروسه های تشخیصی و درمان های غیر ضروری نیز جلوگیری کند.
کلیدواژه ها
کلید‌واژگان: ترومبوسیتوپنی کاذب،EDTA، گربه، آمیکاسین، prewarming ، لخته پلاکتی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی