ثبت اختراع روش نوین در تشخیص تفریقی منشا رنگهای خوراکی به کار رفته در صنایع غذایی |
کد مقاله : 1253-MVTCONF |
نویسندگان |
نسترن سادات صدرشیرازی * آزمایشگاه تخصصی تشخیصی دامپزشکی AMI |
چکیده مقاله |
با توجه به تقلبات افراد سودجو در صنایع غذایی در استفاده از رنگهای شیمیایی غیر مجاز در محصولات غذایی مختلف، لزوم تفکیک و تشخیص تفریقی رنگ های مجاز با منشا طبیعی و معدنی از رنگ های شیمیایی بیش از پیش مورد نیاز است. در این روش می توان در کوتاهترین زمان ممکن و کمترین هزینه منشا رنگ به کار رفته در ماده غذایی را مشخص نمود. این مطالعه بر روی 11 مورد رنگ شیمیایی سنتتیک(Artificial Synthetic)، 8 مورد رنگ با منشا طبیعی گیاهی (Plan based)، 2 مورد رنگ سنتتیک مشابه فرمول طبیعی (Natural Identical)، 3 مورد رنگ معدنی (Mineral) و 1 مورد رنگ طبیعی با منشا حشره (Insect based) انجام شده است. همچنین از مواد خوراکی پاستیل و اسمارتیز موجود در بازار نیز استفاده شده است. به طور خلاصه در ابتدا از محصول غذایی یا نمونه ماده اولیه مورد آزمایش، با استفاده از بافر های مخصوص رنگ جداسازی شده سپس رنگ بدست آمده در تانک الکتروفورز افقی حاوی ژل مخصوص با ولتاژ 100 ولت الکتروفورز می شود. این روش در اداره ثبت اختراع و مالکیت معنوی با شماره 111050 به ثبت قطعی رسیده است. در صورت لزوم ، از محلول رنگی که بدست آمده بود DNA استخراج می شود و با پرایمر های مخصوص PCR انجام می گیرد. در صورت مثبت شدن نتیجه ی PCR، نوع رنگ طبیعی با منشا گیاهی و یا جانوری و در صورت منفی بودن، نوع رنگ مجاز معدنی بوده است |
کلیدواژه ها |
اختراع، رنگ، تشخیص، الکتروفورز، مصنوعی، طبیعی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |