بررسی آلودگی قارچی در نمونه‌های مدفوع سگ‌های مبتلا به اسهال و سگ های سالم ارجاعی به کلینیک دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
کد مقاله : 1242-MVTCONF
نویسندگان
سپیده مسلمی نیا *1، سمانه عیدی2، علی اصغر سرچاهی3
1دانشجوی دکتری عمومی/دامپزشکی/دانشکده دامپزشکی/دانشگاه فردوسی مشهد
2دانشیار، عضو هیئت علمی بخش قارچ شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ایران
3استاد، عضو هیئت علمی بخش بیماری‌های داخلی دام‌های کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ایران
چکیده مقاله
چکیده:
اسهال یکی از اختلالات شایع دستگاه گوارش سگ‌ ها است که علت آن می‌تواند شامل عوامل باکتریایی، تغذیه‌ای، انگلی و ویروسی باشد. هدف این مطالعه، مقایسه میکروبیوتای قارچی در نمونه‌ های مدفوع سگ ‌های اسهالی و سالم به منظور روشن‌ سازی نقش قارچ‌ ها در سلامت و بیماری‌ های دستگاه گوارش سگ ‌ها است.
در مجموع ۵۰ نمونه مدفوع از سگ‌های ارجاع شده به کلینیک دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد جمع‌آوری شد که شامل ۲۵ نمونه از سگ‌های مبتلا به اسهال و ۲۵ نمونه از سگ‌های سالم بود. نمونه‌ها روی محیط کشت سابورو دکستروز آگار (SDA) حاوی جنتامایسین کشت داده شدند. کلونی‌های قارچی با استفاده از تکنیک‌های استاندارد میکروبیولوژی شناسایی شدند.
در نمونه‌های اسهالی، ۱۵ نمونه (۶۰٪) از نظر رشد قارچی مثبت بودند که شامل مخمرها (۲۰٪)،Aspergillus spp (۱۶٪)Trichosporon spp. و Penicillium spp. (هر کدام ۱۲٪) بودند. در نمونه‌ های سالم، ۷ نمونه (۲۸٪) مثبت بودند که شامل مخمرها (۸٪)،Trichosporon spp. ،Geotrichum spp. ،Ulocladium spp. ،Cladosporium spp.، Aspergillus niger وPseudallescheria spp. (هر کدام ۴٪) بودند.
این مطالعه نشان‌دهنده شیوع بیشتر آلودگی قارچی در نمونه‌های مدفوع سگ‌های اسهالی نسبت به سگ‌های سالم است. آسپرژیلوس شایع‌ترین قارچ جدا شده در سگ‌های اسهالی بود، در حالی که سگ‌های سالم دامنه وسیع‌تری از قارچ‌ها، شامل مخمرها و کپک‌ها را نشان دادند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که دیسبیوز قارچی ممکن است نقش مهمی در اختلالات دستگاه گوارش در سگ‌ها ایفا کند و بر اهمیت تحقیقات بیشتر برای بررسی پیامدهای بالینی این عفونت‌های قارچی تأکید دارد.
کلیدواژه ها
اسهال، سگ، نمونه‌های مدفوع، میکروبیوتای قارچ
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر