نانوذرات اکسید روی: سنتز، فعالیت ضد میکروبی و کاربرد در بسته بندی مواد غذایی
کد مقاله : 1236-MVTCONF
نویسندگان
راضیه پرتوی *1، عاطفه بهنام2، کوثر مقصودی3
1دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل
2دانشجو کارشناسی ارشد گروه بهداشت موادغذایی
3دانشگاه تخصصی فناوری های نوین امل
چکیده مقاله
اکسید روی یک ترکیب معدنی است که به طور گسترده در کاربردهای روزمره استفاده می شود. در حال حاضر به طور کلی به عنوان یک ماده ایمن شناخته شده توسط سازمان غذا و دارو فهرست شده است. اکسید روی یک منبع مهم روی است که یک ریزمغذی ضروری برای رشد و توسعه انسان و حیوانات محسوب می شود. در صنایع غذایی، اکسید روی در مکمل های غذایی، غلات صبحانه و خوراک دام استفاده می شود. ظهور فناوری نانو منجربه توسعه مواد با خواص جدید برای استفاده به عنوان عوامل ضدمیکروبی شده است. بنابراین، اکسید روی در مقیاس نانو خواص ضدمیکروبی و کاربردهای بالقوه ای در نگهداری مواد غذایی نشان داده است. نانوذرات اکسید روی در ماتریکس های پلیمری به منظورایجاد فعالیت ضد میکروبی برای مواد بسته بندی و بهبود خواص بسته بندی گنجانده شده اند. این بررسی روش های سنتز اصلی نانوذرات اکسید روی، ویژگی های اصلی و مکانیسم های اثر ضدمیکروبی و همچنین تأثیر ترکیب آن ها در ماتریکس های پلیمری را ارائه می کند.
کلیدواژه ها
اکسید روی ، بسته بندی موادغذایی ، ضدمیکروبی ، نانوذرات
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی