بررسی اثر گاسرسین آ بر برخی شاخص‌های مرتبط با چاقی در موش
کد مقاله : 1219-MVTCONF (R1)
نویسندگان
واله مهدوی *1، حمیدرضا کازرانی2، هدیه بالایی3
1کارشناسی ارشد فیزیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
2دانشگاه فردوسی مشهد
3دولتی
چکیده مقاله
امروزه چاقی از مهمترین چالش های سلامت در جهان است. این مطالعه به بررسی تاثیر باکتریوسین گاسرسین آ بر چاقی و برخی فراسنجه‌های مرتبط با آن پرداخته است. پنجاه سر موش سوری به طور تصادفی در پنج گروه توزیع و طی مدت 10 هفته یک گروه با غذای معمول و چهار گروه دیگر با غذای غنی از چربی و ساکارز تغذیه شدند. موش های گروه های شاهد روزانه دارونما و گروه های آزمون (تحت عنوان L، M و H) دوز های مختلف گاسرسین آ (به ترتیب 75/0، 5/1 و 3 mIU/kg BWt) را به روش تزریق داخل صفاقی دریافت نمودند. وزن بدن به صورت هفتگی اندازه گیری شد. در پایان، گلوکز خون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی بالا و پایین و BUN نیز بررسی شد. رژیم غذایی پر کالری موجب افزایش فراسنجه های بیوشیمیایی سرم نظیر گلوکز ناشتا، کلسترول،، HDL،LDL و BUN گردید. با اینحال تیمار با دوز بالای گاسرسین آ به طور معنی داری از این افزایش ها جلوگیری کرد.. نتایج این پژوهش نشان داد گاسرسین آ با وجود تاثیر مثبت بر وزن بدن ممکن است برخی عوارض مرتبط با چاقی را بهبود ببخشد.
کلیدواژه ها
چاقی، مایکروبیوتا، لاکتوباسیلوس گاسری، گاسرسین آ
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی