بررسی اثر گاسرسین آ بر برخی شاخصهای مرتبط با چاقی در موش |
کد مقاله : 1219-MVTCONF (R1) |
نویسندگان |
واله مهدوی *1، حمیدرضا کازرانی2، هدیه بالایی3 1کارشناسی ارشد فیزیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد 2دانشگاه فردوسی مشهد 3دولتی |
چکیده مقاله |
امروزه چاقی از مهمترین چالش های سلامت در جهان است. این مطالعه به بررسی تاثیر باکتریوسین گاسرسین آ بر چاقی و برخی فراسنجههای مرتبط با آن پرداخته است. پنجاه سر موش سوری به طور تصادفی در پنج گروه توزیع و طی مدت 10 هفته یک گروه با غذای معمول و چهار گروه دیگر با غذای غنی از چربی و ساکارز تغذیه شدند. موش های گروه های شاهد روزانه دارونما و گروه های آزمون (تحت عنوان L، M و H) دوز های مختلف گاسرسین آ (به ترتیب 75/0، 5/1 و 3 mIU/kg BWt) را به روش تزریق داخل صفاقی دریافت نمودند. وزن بدن به صورت هفتگی اندازه گیری شد. در پایان، گلوکز خون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی بالا و پایین و BUN نیز بررسی شد. رژیم غذایی پر کالری موجب افزایش فراسنجه های بیوشیمیایی سرم نظیر گلوکز ناشتا، کلسترول،، HDL،LDL و BUN گردید. با اینحال تیمار با دوز بالای گاسرسین آ به طور معنی داری از این افزایش ها جلوگیری کرد.. نتایج این پژوهش نشان داد گاسرسین آ با وجود تاثیر مثبت بر وزن بدن ممکن است برخی عوارض مرتبط با چاقی را بهبود ببخشد. |
کلیدواژه ها |
چاقی، مایکروبیوتا، لاکتوباسیلوس گاسری، گاسرسین آ |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |