خواص ضد دیابتی اجزای زیست فعال ماهی
کد مقاله : 1211-MVTCONF
نویسندگان
سروناز صادقی ماهونک *1، علیرضا صادقی ماهونک2
1دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، البرز
2گرگان، صیاد8، مهرنگار 6، مجتمع نگاره، واحد 5
چکیده مقاله
ماهی از غذاهای مهم غنی از مواد مغذی هست که اثرات مثبتی در مدیریت دیابت نوع 2 (T2DM) دارد. شواهد اخیر از چندین مطالعه مداخله‌ای در انسان، اثرات مفید پروتئین‌های فعال زیستی، پپتیدها و اسیدهای چرب مشتق‌شده از ماهی و را در پیشگیری و مدیریت T2DM نشان داده‌اند. ترکیبات ضد دیابت موجود در ماهی شامل پروتئین ها، پپتیدها و اسیدهای چرب غیراشباع ω-3 (PUFA) هستند. پروتئین‌های زیست فعال، پپتیدها و اسیدهای چرب مشتق از ماهی از طریق مکانیسم‌های مختلفی اثرات ضد دیابتی را نشان دادند. این بررسی عمدتاً بر مطالعات اخیر مربوط به فعالیت‌های ضد دیابتی ماهی (پروتئین‌ها، پپتیدها، اسیدهای چرب) در انسان و حیوانات در شرایط آزمایشگاهی و مکانیسم‌های عمل این ترکیبات زیست فعال در مدیریت T2DM اشاره دارد. پروتئین‌های زیست فعال، پپتیدها و اسیدهای چرب مشتق از ماهی از طریق مکانیسم‌های مختلفی اثرات ضد دیابتی را نشان دادند. این بررسی عمدتاً بر مطالعات اخیر مربوط به فعالیت‌های ضد دیابتی ماهی (پروتئین‌ها، پپتیدها، اسیدهای چرب) در انسان و حیوانات در شرایط آزمایشگاهی و مکانیسم‌های عمل این ترکیبات زیست فعال در مدیریت T2DM اشاره دارد.
کلیدواژه ها
ضد دیابت، ماهی، ترکیبات زیست فعال، دیابت نوع 2.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی