مقایسه مقاومت کششی فیلم های حاصل از ژلاتین پوست گاو با ژلاتین پوست ماهیان سردآبی
کد مقاله : 1208-MVTCONF
نویسندگان
سها خدابخشی *1، بهناز بازرگانی گیلانی2، عاطفه شریفی راد3
1دانشجو کارشناسی ارشدرشته بهداشت وکنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان
2استادیار گروه بهداشت وکنترل کیفی موادغدایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان
3دکتری ژنتیک مولکولی مرکز رشد دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده مقاله
ژلاتین یک پلیمر پروتئینی و چند عملکردی است و فیلم های ژلاتینی بدلیل مزایای چند منظوره مانند قیمت پایین، پلیمریزاسیون، زیست تخریب پذیری، خواص ضدباکتری، آنتی‌اکسیدانی و خواص تشکیل فیلم میتواند به عنوان یک ماده مناسب و در دسترس برای بسته بندی مواد غذایی استفاده می شود. هدف از این مطالعه مقایسه فیلم های حاصل از ژلاتین پوست گاو با ژلاتین پوست ماهیان سردآبی و معرفی بهترین فیلم برای بسته بندی مواد غذایی است. بعد از تهیه فیلم های ژلاتینی 5/2 و 5 درصد از ژلاتین پوست ماهی و ژلاتین پوست گاو به روش ریخته گری، مقاومت کششی آن ها با استفاده از دستگاه بافت سنج مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده میزان مقاومت کششی دو نمونه فیلم با یک دیگر تفاوت معنا داری (p≤0.05) داشتند. بطوری که میزان مقاومت کششی فیلم های ژلاتین 5/2% پوست ماهی FG2.5%)) و گاو BG2.5%)) به ترتیب برابر با 19 و 83/10 نیوتون بود. فیلم ژلاتین 5% پوست ماهی FG5%)) در مقایسه با فیلم ژلاتین 5% پوست گاو (BG5%) بطور معنا داری (p≤0.05) مقاومت کششی بیشتری داشت و برابر با 64/39 نیوتون اندازه گیری شد، درحالیکه میزان مقاومت کششی فیلم ژلاتین %5 پوست گاو (bg 5%) برابر با 5/29 نیوتون بود. با توجه به یافته های به دست آمده، نتیجه گیری می شود که فیلم ژلاتین پوست ماهی مقاومت کششی بالاتری نسبت به فیلم ژلاتینی پوست گاو دارد و برای بسته بندی مواد غذایی مناسب تر است.
کلیدواژه ها
ژلاتین پوست گاو، ژلاتین پوست ماهی، فیلم ژلاتینی، مقاوت کششی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی