بررسی خواص ضد باکتریایی موکوس در گلخورکماهی koumans, 1941 ) Periophthalmus waltoni ( |
کد مقاله : 1202-MVTCONF |
نویسندگان |
اعظم مکی پور *1، اشرف جزایری2، اسماعیل داراب پور3، عباس صادقی4 1دانشجو 2استادیار، زیست جانوری، دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز، خوزستان 3استادیار، میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران ، خوزستان 4دکتری تخصصی، دامپزشکی گرایش جنین شناسی و آناتومی، دانشگاه شهید چمران اهواز |
چکیده مقاله |
امروزه ظهور و گسترش باکتریهای بیماریزای مقاوم به دارو به یک نگرانی جهانی بزرگ تبدیل شده است. بنابراین، یک نیاز فوری برای کشف داروهای ضدمیکروبی جدید وجود دارد. موکوس گلخورک ماهی می تواند یک منبع جدید و بکر برای ترکیبات ضدباکتریایی باشد. هدف این مطالعه بررسی اثر ضدباکتریایی موکوس ماهی Periophthalmus waltoni ، علیه برخی باکتریهای شاخص بیماریزا شامل Escherichia coli، Bacillus subtillis، Pseudomonas aeruginosa و Staphylococcus aureus بود. همچنین تاثیر فاکتورهای جنسیت و فصل نیز بر توانایی اثر ضدمیکروبی موکوس بررسی شد. بعد از تهیه عصاره آبی موکوس، اثر ضدباکتریایی آن به روش انتشار دیسک بررسی شد. همچنین حداقل غلظت مهاری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) موکوس علیه دو باکتری که حساسیت بیشتری نشان دادند تعیین شد. نتایج نشان داد که تمامی باکتریها نسبت به عصاره موکوس حساس بودند. باکتری Bacillus subtillis و باکتری Pseudomonas aeruginosa به ترتیب حساس ترین و مقاوم ترین باکتری نسبت به عصاره موکوس مورد آزمایش بودند جنسیت ماهی تفاوت معناداری در خاصیت ضدمیکروبی موکوس ایجاد نکرد ولی ماهی ماده به صورت جزئی فعالیت ضدباکتریایی بالاتری از خود نشان داد(P>0/001). همچنین مشخص شد موکوس بدست آمده از ماهی در فصل بهار خاصیت ضد باکتریایی بالاتری نسبت به موکوس بدست آمده از ماهی در فصل پاییز دارد(P<0/001). |
کلیدواژه ها |
اثر ضدباکتریایی، موکوس، ماهی، Periophthalmus waltoni |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |