بررسی شیوع سرمی انگل توکسوپلاسما گوندی و بررسی عوامل خطر مرتبط با عفونت در بوقلمون های استان کرمان با روش الایزا
کد مقاله : 1196-MVTCONF
نویسندگان
پونه حاجی پور *، مهدی گلچین، الهام محمدی
گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده مقاله
توکسوپلاسما گوندی عامل بیماری توکسوپلاسموز یکی از مهم ترین بیماری های انگلی ناشی از غذا در انسان است. گوشت خواری مهم ترین راه انتقال جمعیت انسانی است. بوقلمون ها یکی از منابع غذایی بااهمیت انسان ها هستند که اطلاعات کمی از این انگل در آن ها موجود است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع سرمی انگل توکسوپلاسما گوندی و عوامل خطر مرتبط با عفونت در بوقلمون های استان کرمان با روش الایزا بوده است. در این مطالعه در بازه ی زمانی 1 سال، تعداد 126 نمونه ی خون بوقلمون در کشتارگاه بوقلمون استان کرمان گرفته شد. سرم خون نمونه ها در آزمایشگاه جدا و تست الایزا برای آن ها گذاشته شد. نتایج نشان داد که شیوع سرمی آنتی بادی ضد توکسوپلاسما گوندی در جمعیت مطالعه 1/38 درصد بود. عوام خطر سن و جنس با میزان عفونت رابطه ی معنی داری نداشتند (05/0 < P) ولی شیوع انگل در تابستان نسبت به سایر فصل ها به طرز معنی داری بیشتر بود (05/0 > P). با توجه به میزان قابل توجه آلودگی به توکسوپلاسما گوندی در بوقلمون‌های استان کرمان، مصرف گوشت این پرندگان باید با احتیاط باشد و توسعه راهبردهای پیشگیری ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها
توکسوپلاسما گوندی، خون، بوقلمون، الایزا، کرمان
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی