اثر کوتاه مدت التهاب بر مقدار آب نوشیده شده در جوجه های گوشتی راس
کد مقاله : 1195-MVTCONF
نویسندگان
امین راه داری1، فرشید حمیدی *2
1دانشجوی دکتری تخصصی- فیزیولوژی دامپزشکی- دانشکده دامپزشکی- دانشگاه فردوسی مشهد- استان خراسان رضوی
2Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
چکیده مقاله
در سال های اخیر طیور بعنوان یک منبع پروتئین حیوانی بطور سریعی در تغذیه انسان مورد استفاده قرار گرفته، و در بعضی از کشورها که از نظر شرایط طبیعی و مرتع با کمبود مواجه هستند گوشت طیور به سرعت جانشین گوشت دام های دیگر شده است. در نگهداری گله ای جوجه های گوشـتی مشـکلات متعددی وجود دارد از جمله رعایت نکردن ضـوابط و اسـتاندارد های بهداشـتی در واحد های دامداری، مراکز کشتارگاهی و عمل آوری طیور، نبود سیستم مورد اعتماد مرغداران در تولید خوراک دام و طیور، برخورد نامناسب با ضایعات و تلفات در اکثر واحد ها و برخی موارد دیگر. رعایت نکردن اصــول بهداشــتی و تغذیه ای در مرغداری ها می‌تواند باعث بیماری و در نتیجه‌ی آن منجر به ایجاد التهاب در بدن طیور شود. هنگامی که باکتری‌ها لیز شده و یا به طور فزاینده‌ای تکثیر می‌کنند، لیپوپلی‌ساکارید (LPS) آزاد می‌شود. این پدیده منجر به ایجاد یک پاسخ سایتوکاینی پیش‌التهابی حاد می‌شود. در نتیجه، عوارضی نظیر بی‌اشتهایی به وجود می‌آید که در پاسخ فاز حاد مشاهده می‌شود. التهاب در جوجه های گوشتی می تواند به طور قابل توجهی بر رفتار نوشیدن و وضعیت کلی هیدراتاسیون آن ها تاثیر بگذارد.
کلیدواژه ها
التهاب، اخذ آب، جوجه های گوشتی، تزریق درون بطنی مغزی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی