تاثیر سه نوع تغذیه بر عسل تولید شده توسط زنبور در کندو
کد مقاله : 1178-MVTCONF
نویسندگان
کیمیا باشین *
دانشگاه ایلام
چکیده مقاله
چکیده:
مقدمه: عسل هدیه‌ی است از سوی خداوند به ساکنان روی کره زمین. این ماده ی ارزشمند حدود 10_20 میلیون سال، پیش از پیدایش انسان ها بر روی زمین وجود داشته است.
مواد و روش کار: سه نمونه عسل با انواع مختلف تغذیه شامل یک نمونه با تغذیه ی شیره ی خرما، نمونه ی بعدی تغذیه شده با محلول آب شکر و آخرین نمونه بدون تغذیه در استان ایلام تهیه شده است. ین استان پوششی عمدتا از درختان بلوط دارد.از گیاهان منطقه می‌توان به گَوَن، اوکالیپتس وکُلزا اشاره کرد.برای تولید این سه نوع عسل از سه کندوی 4 قاب با نژاد زنبورهای مشترک که در یک مکان و در یک فصل از سال (اسفند 1402) بچه گیری شده است، استفاده شد.
نتایج: قند های احیا کننده شامل گلوکز و فروکتوز انداه گیری شدند و در سه نمونه به دست آمده از لحاظ عددی با هم متفاوت بودند که عسل تولید شده با شیره خرما با استاندار ملی مغایرت داشت.
بحث: عسل یکی از بهترین و فساد ناپذیر ترین مواد موجود در طبیعت است که می توان با استفاده از تغذیه های متفاوت به زنبور این ماده را تولید کرد به نظر می رسد استفاده از شهد گل و گرده و همچنین شکر می تواند به تولید عسل مرغوب منتج شود.
کلیدواژه ها
عسل، تغذیه، زنبور، شیره ی خرما
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی